Annons:

TVÅ NYA FALL AV COVID-19 I KALMAR LÄN

Foto: MostPhotos

TVÅ NYA FALL AV COVID-19 I KALMAR LÄN

Två nya fall av covid-19 har konstaterats i Kalmar län. Totalt antal fall är nu sju.

Annons:

Det skriver Region Kalmar län i sin dagliga uppdatering av läget i länet. 

De två senaste fallen som tillkommit under det senaste dygnet handlar om personer som smittats under en resa till Österrike. Personerna har identifierats genom kontaktspårning till ett tidigare bekräftat fall. 

"Region Kalmar län har fortfarande kapacitet att provta personer med symtom som kommer från de riskområden som WHO definierar. Annars koncentreras nu provtagningen till personer som behöver läggas in i samband med luftvägsinfektion och viss personal inom hälso- och sjukvården", skriver regionen i pressmeddelandet.

– Provtagningsstrategin har ändrats nationellt och syftar till att skydda de grupper som riskerar att bli svårt sjuka och till att minska smittspridningen inom vård och omsorg. Det gör vi bland annat genom att ta prov på de som kommer in med akuta luftvägssymtom och som behöver läggas in för sjukhusvård. Vi kommer också att provta hälso- och sjukvårdspersonal med nyckelfunktioner, om de har symptom. Symptomfri personal jobbar som vanligt. Prioriteringen av vilka som behöver provtas sker löpande och utifrån rådande situation, säger Lisa Labbé Sandelin, smittskyddsläkare i Region Kalmar län.

Rapporterar en gång om dagen

Till allmänheten gäller rådet att den som har förkylningssymtom ska stanna hemma och undvika sociala kontakter. Två dagar efter att man är symtomfri kan man återgå till arbete eller skola. 

I likhet med Folkhälsomyndigheten redovisar regionen antalet fall löpande en gång per dag.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt