Annons:

Krisen drabbar CNC Plåt – nu satsar de på kompetensutveckling

CNC Plåt satsar på kompetensutveckling i krisen. Foto: Pixabay

Krisen drabbar CNC Plåt – nu satsar de på kompetensutveckling

Coronakrisen har drabbat CNC Plåt i Västervik hårt. Företaget har både tvingats varsla och korttidspermittera. Nu satsar man på kompetensutveckling.

Annons:

Företaget såg en möjlighet att kompetensutveckla hela personalstyrkan och från med i dag startar en kurs på Campus Västervik.

Blixtinsatsen blev möjlig tack vare ett samarbete mellan kommunen, campus och facket.

– Det tog 3,5 timmar från att jag hade möte på Campus Västervik och pratade med kommunen och facket, innan allt var klart. Alla agerade direkt, säger Johan Sjöblom, vd på CNC Plåt. 

Kursen i värdeflödesanalys sänds från Högskolan Väst och vd:n Johan Sjöblom sitter tillsammans med personalen vid skolbänken för att lära sig arbeta mer effektivt, sunt och hållbart. Kursdeltagarna kommer vara uppdelade enligt de rekommendationer som finns kring att undvika smittspridning.

– För mig var det viktigt att göra något. Från och med nu går vi utbildning när vi inte är på jobbet. Det vore fantastiskt om vi alla kan komma tillbaka till jobbet efter krisen och då också ha höjt kompetensen så vi kan arbeta klokare framöver, säger han. 

Enorm styrka

Kommunen, Campus Västervik och fackförbundet IF Metall har samtliga varit positiva till löningen.

– Kommun, näringsliv och fackförbund visar här på en enorm styrka genom att arbeta tillsammans. Vi har arbetat snabbt, innovativt och lösningsorienterat. Det är genom samarbete av det här slaget som vi kan klara krisen, säger Dan Nilsson, kommunstyrelsens ordförande, Västerviks kommun. 

Camilla Stridh, ombudsman IF Metall Dackebygden, hoppas se fler liknande initiativ framöver. 

– Det är viktigt att arbetsgivare och fack tar upp frågan om morgondagens behov och utbildning när avtal om korttidspermittering träffas. CNC Plåt går nu i bräschen och passar på att investera i personalen när tid finnes. Det ger hopp inför framtiden, säger hon. 

Dan Nilsson understryker vikten av ett välfungerande lokalt campus. Campus Västerviks verksamhet syftar till att stärka kunskapen och kompetensen i kommunen och den lokala arbetsmarknaden genom högre utbildning och forskning. 

– Den här lösningen ligger helt i linje med vårt uppdrag. Vi är glada att samarbetet skapade möjlighet att hantera svårigheter som samhället möter just nu, säger Jerry Engström, campuschef. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt