Annons:

Läget för vården i länet stabilt:

Region Kalmar anser sig ha kontroll på coronakrisen såhär långt. Foto: Arkivbild

Läget för vården i länet stabilt: "Vi är på en platå"

Antalet bekräftade fall i Region Kalmar har ökat kraftigt under de senaste veckorna – men sjukvården kan hantera krisen. Den bedömningen gör sjukvårdsdirektör Johan Rosenqvist. 

Annons:

Antalet fall i Region Kalmar passerade 200 i veckan. Däremot ligger antalet som vårdas på sjukhus stabilt mellan 30-40. Hur pandemin utvecklar sig i länet framöver är förstås svårt att bedöma: 

– Det är fortfarande för tidigt att säga något om utvecklingen framöver. Just nu kan man uppfatta det som att vi är på en platå där vi inte vet åt vilket håll det ska gå, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Rosenqvist.

Tidigare i veckan kunde vår tidning presentera antalet fall i respektive kommun i länet. Flest fall finns i de södra delarna med Kalmar som toppar på 85. Västervik har 24 medan Vimmerby och Hultsfred fortfarande ligger under tio. 

"Övervikt på södra länet"

På fredagen vårdades 37 covidpatienter på Länssjukhuset i Kalmar och Västerviks sjukhus. 

– Nu när vi har så många bekräftade fall ger det oss också en bättre bild över smittspridningen i Kalmar län, kommun för kommun. Det är en övervikt på södra länet, inte minst Kalmar, Torsås och Mönsterås. I norra länet finns inte lika många bekräftade fall, säger smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin.

Följande kommuner har fått en smitta på något boende eller inom hemtjänsten: Torsås, Mörbylånga, Västervik, Kalmar, Mönsterås, Nybro, Oskarshamn, Mönsterås. 

Västervik har smitta på ett särskilt boende och inom hemtjänsten. Region Kalmar höll en presskonferens nyss och mer artiklar från den kommer framöver. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt