Annons:

Kyrkogården i Västervik kommer att utvidgas

Nya kyrkogården i Västervik kommer att utökas med 3 900 kvadratmeter.

Kyrkogården i Västervik kommer att utvidgas

Nya kyrkogården i Västervik kommer att utvidgas med 3 900 kvadratmeter. Anledningen är att möta det kommande behovet av kistbegravningar de kommande åren.

Annons:

Kyrkogårdsförvaltningen i Södra Tjust pastorat har lämnat in en ansökan om att få utöka Nya kyrkogårdens område i Västervik.

Området som pekats ut är 3 900 kvadratmeter och är till största delen placerat på Jordbruksmark. Området utökas för att möta kommande behov av kistbegravningar.

Miljö-och byggnadskontoret har gjort provtagningar i marken och sett att ytlagret innehåller halter av DDT, som överstiger naturvårdsverkets riktvärde. Kyrkogårdsförvaltningen ska därför schakta bort den förorenade massan innan området tas i bruk.

- Placeringen som kyrkogårdsförvaltningen har pekat ut, är den bästa, säger Carolina Stalebrant, chef för miljö – och byggnadskontoret.

Efter samråd har ett yttrande kommit in som motsätter sig utbyggnaden av kyrkogården på den platsen. Det yttrandet bedömer miljö-och byggnadsnämnden inte vara relevant. Beslutet togs av en enig nämnd.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt