Annons:

Otydliga svar om Vitudden

Otydliga svar ges angående Vitudden och Notholmen.

Otydliga svar om Vitudden

Det blir inga tydliga svar angående Vitudden av kommunledningen. Det handlar om en stor båthall som ska byggas på Vitudden samtidigt som det område som Vituddens båtvarv idag har som båtförvaring planeras bli mark för bostäder.

 

  

Annons:

Många människor är bittra och ser mycket negativt på detaljplanen för Vitudden, där Vituddens båtvarv vill bygga en 6 000 kvadratmeter stor båthall. Båthallen kommer att vara till för vinterförvaring av båtar. Den detaljplanen var ute på samråd tills slutet av maj och många privatpersoner och organisationer har lämnat in yttrande, där nästa alla är negativa till planerna om att en båthall byggs på Vitudden.

Samtidigt finns en annan detaljplan som ligger ute på samråd gällande bland annat Notholmen, där samrådet slutar i slutet av augusti.

Mitt emot Notholmen har Vituddens båtvarv idag uppställningsplats för båtar. Den uppställningsplatsen föreslås i detaljplanen tas bort och ersättas med bostäder.

Svaren blir luddiga när frågan ställs om kommunens tanke när det gäller de olika detaljplanerna där Vituddens båtvarv är inblandade i.

För några år sedan fick Vituddens båtvarv nej på ansökan om att bygga en mindre båthall i samma område, där kommunen nu har gjort en detaljplan, där en större båthall ingår. Hur hänger detta ihop?

- Utgångspunkten är att få ihop helheten för hela området. Just nu tas det in synpunkter för att få ett bättre underlag att ta ställning till. Tydligare svar kan jag inte ge i den frågan just nu. Utförligare svar kan jag komma att ge längre fram, säger Dan Nilsson (S), ordförande i kommunstyrelsen.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt