Annons:

Coronaviruset 7 augusti: Inga nya dödsfall i Sverige

Foto: MostPhotos

Coronaviruset 7 augusti: Inga nya dödsfall i Sverige

Sverige har inga nya dödsfall i covid-19. Det rapporterar Folkhälsomyndigheten på fredagen. 

Annons:

I går rapporterade Folkhälsomyndigheten om sex nya dödsfall i covid-19. I dag är det inga nya dödsfall i vårt land. Totalt har nu 5 763 personer i Sverige dött i pandemin. Det är till och med tre färre än Folkhälsomyndigheten uppgav på torsdagen. 

Det kan förklaras med att man jämfört siffrorna med dödsregistret och sett att vissa avlidit av andra orsaker än covid-19.

Av de döda är 3 156 män och 2 607. Totalt har Sverige nu 82 323 sjukdomsfall, där en majoritet är kvinnor. Det är cirka 400 fler jämfört med i går.

På gårdagens dagens presskonferens varnade Folkhälsomyndigheten för att den positiva utveckling som funnits i Sverige under en tid nu är på väg att vända tillbaka igen. Detta eftersom man ser en ökad spridning bland unga vuxna, personer mellan 20-29 år.

– Det är ett dåligt tecken, det kan börja med spridning i den gruppen och sedan sprider det sig vidare till andra grupper som blir betydligt sjukare. För de mellan 20-29 är det inte så stor risk att de drabbas själva, men det finns absolut en risk att de sprider det vidare till grupper som drabbas värre, sa Tegnell. 

Antalet intensivvårdade ser stabilt ut och det är inga fler som fått intensivvård jämfört med i går.

Kalmar län har 788 sjukdomsfall, två mer än i går, och 62 avlidna.

Globalt finns det 19,2 miljoner fall, 718 000 avlidna och 12,38 miljoner tillfrisknade.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt