Annons:

”Lekplatsen i Stadsparken är en sanitär olägenhet”

Fågelmatningen vid lekparken i Stadsparken är en sanitär olägenhet, anser en person som reagerat på allt fågelbajs i lekparken och i dess närområde.

”Lekplatsen i Stadsparken är en sanitär olägenhet”

Flera personer väljer att mata fåglarna i Västerviks stadspark som befinner sig i dammarna i närheten av lekplatsen. När matningen startar lockas många fåglar dit och då smutsar de ner i området runt omkring.

Annons:

Matandet av fåglar kan i sig upplevas som oskyldigt, men när många och stora fåglar samlas på en begränsad yta för att äta, är det inte omtyckt av alla. Framförallt inte när fåglarna gör annat än att äta. Det blir mycket fågelbajs i området vid lekplatsen också.

En person som är irriterad på detta har skrivit till vår tidning och berättar hur hen påtalat att matningen av fåglar är ohygieniskt och bett en person sluta mata fåglarna.

- Det ska väl du skita i, blev svaret.

"Det är bekymmer när vi ska städa"

DVV kontaktade Anders Norell, affärsområdeschef entreprenad, vid Västervik Miljö & Energi AB, och frågade om hans medarbetare sett något problem med fågelbajs vid lekplatsen.

- Vi har fått uppgifter från vår personal om att det är en del fågelbajs i området och på lekplatsen i Stadsparken.

Västervik Miljö & Energi har i uppdrag av Västerviks kommun att städa bland annat lekplatsen i Stadsparken.

- Matning av fåglar är ett otyg som förekommer i hela Västervik. Det pågår i Stadsparken, vid Fiskaretorget och på andra platser under sommartid och det är stora fåglar som lockas dit. Vi har bekymmer när vi ska städa och göra fint, säger Anders Norell.

Kan kommunen göra någonting åt problemet?

- Vi har funderat på att be kommunen att sätta upp skyltar att det är förbjudet att mata fåglar. Det är samhällsbyggnadskontoret som måste fatta det beslutet. Frågan är bara om människor kommer att respektera de skyltarna. Vi kan inte jaga människor som matar fåglar på en plats, säger Anders Norell.

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt