Annons:

Regionens förklaring – därför har antalet fall i statistiken ökat så mycket

19 nya fall av covid-19 redovisade Region Kalmar län på torsdagen. Nu förklarar regionen att det hela beror på en efterrapportering. 

Annons:

Efter att den senaste covid-19-statistiken för Kalmar län visat en ökning på hela 19 fall mellan onsdag och torsdag väcktes förstås frågor. Är det en dramatisk ökning i länet? 

– Vi håller på att granska siffrorna om de verkligen stämmer. Det kan bli en revidering, det vet vi inte än, säger Rolf Asmundsson vid regionens pressjour till vår tidning när vi ställer frågan. 

Förklaringen kom lite senare.

"Det har kommit frågor från flera medier kring dagens siffror när det gäller antalet positiva covid-19-fall. Det kan uppfattas som att ett stort antal fall konstaterats det senaste dygnet. Så är det inte. Det är istället en efterrapportering av tidigare konstaterade fall, som nu kommit in i statistiken", skriver Asmundsson i ett mejl. 

Med efterrapporteringen inräknad är Västerviks kommun uppe i 134 (+11), Hultsfreds kommun 47 (+3), Vimmerby kommun 46 (+-0), Oskarshamns kommun 81 (+1), Kalmar kommun 295 (+1). 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt