Annons:

Akut kris på personer som kan hjälpa till att handla

Servicehjälpen söker fler frivilliag organisationer, föreningar eller företag som kan hjälpa personer över 70 år få matvaror handlade åt sig under pandemin.

Akut kris på personer som kan hjälpa till att handla

Servicehjälpen är en verksamhet som under Coronapandemin hjälper till med att handla hem varor till personer över 70 år. Men färre och färre frivilliga vill hjälpa till. Nu finns det bara tre organisationer kvar och norr om Almvik är det akut kris, där finns det inte någon som hjälper till.

Annons:

Servicehjälpen inrättades som en tillfällig verksamhet för att hjälpa personer över 70 år och personer i riskgrupper att få hjälp med att handla mat och mediciner. Ambitionen är att erbjuda hjälpen över hela Västerviks kommun. Men så är inte fallet, en stor del av kommunen har inte några frivilliga som hjälper till med att handla.

- Man kan säga att från Almvik och norr ut har vi inte någon som kan handla mat eller hämta ut mediciner till personer över 70 år eller som är i riskgrupper, säger Malin Ekdahl, ansvarig för Servishjälpen.

Västerviks kommun söker nu företag, föreningar eller organisationer som står som ansvariga för tjänsten. De som åtar sig uppdraget ska vara fullt frisk och känna glädje över att hjälpa äldre. De ska ha namnskylt eller profilkläder för att visa vilket företag, förening eller organisation de kommer ifrån och ha legitimation så de kan hämta ut medicin.

- Vi tar inte emot enskilda privatpersoner som vill hjälpa till utan det måste vara en förening, organisation eller företag som står bakom så vi vet vilka det är som hjälper till, säger Malin Ekdahl.

Servicehjälpen går till så här.

- Man kommer överens med den äldre var och vad som ska handlas och hur varorna ska betalas. Är den personen bilburen lämnas varorna över utanför affären annars kan vi köra hem varorna till de äldre.

Malin Ekdahl säger att man är tacksam för all hjälp som man kan få, då det är många som behöver hjälp med att handla.

- Vi ser gärna att det kommer in ansökningar om att hjälpa till från norra delarna av Västerviks kommun. Idag vet jag att Odensvi Lanthandel och ICA i Loftahammar har utkörning av matvaror, men det räcker inte, säger Malin Ekdahl.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt