Annons:

Tillbakavisar Coronautbrott på kriminalvårdsanstalten

Åsa Lindborg anstaltschef vid Kriminalvårsanstalten i Västervik tillbakavisar bestämt kritiken om att det finns ett Coronautbrott på anstalten.

Tillbakavisar Coronautbrott på kriminalvårdsanstalten

En person kontaktade DVV och berättade att det finns många Covid-19 sjuka i personalen som arbetar på Kriminalvårdsanstalten i Västervik. Det är någonting som anstaltschef Åsa Lindborg tillbakavisar.
– Det finns enstaka medarbetare som har insjuknat, men vi har inte någon smittspridning inne på anstalten. Varken hos personal eller intagna.

Annons:

En person kontaktade DVV i går och var orolig över att det finns Coronasmitta bland personalen på Västerviks kriminalvårdsanstalt.

– Jag vet om minst fyra ur personalen som har blivit smittade och är sjuka i Covid-19, säger personen.

Personen är också orolig över att interner och personal från fängelset besöker olika delar av Västerviks sjukhus och då kan förA Coronasmittan vidare ut i samhället.

– Vårdarna kommer till sjukhuset och rör sig fritt, det gör mig orolig, säger personen.

Avvisar bestämt kritiken

Åsa Lindborg är anstaltschef vid Västerviks kriminalvårdsanstalt. Hon är bestämd i sin uppfattning att det inte finns någon smittspridning överhuvudtaget på anstalten i Västervik.

– Vi har ingen smittspridning på anstalten. Det finns enstaka fall där vår personal har insjuknat i Covid-19, men de har inte blivit smittade när de har jobbat, säger Åsa.

Åsa Lindborg säger att hon jobbar nära smittspårningsenheten och tar hjälp av dem att spåra smittan så fort någon i personalen konstaterats ha insjuknat i Covid-19.

– De är otroligt kompetenta och duktiga och jag samråder med dem ofta. De har inte hittat någon smittspridning på anstalten.

Åsa säger också att ingen intagen har blivit sjuk i Covid-19.

– Ingen intern som har kommit till oss har varit sjuk i Covid-19. 

Personalen smittad på annat håll

Åsa Lindborg berättar att den personal som smittats har visat sig blivit smittade på annat håll.

– De har familjer med barn som kan ha smittat dem eller så har de blivit smittade någon annanstans i samhället. Det är min skyldighet som arbetsgivare att genomföra smittspårning och ingen av de som smittats har blivit smittad på anstalten. Vi är helt fria från Coronaviruset, säger Åsa Lindborg.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt