Annons:

Klev in maskerade på gymnasiet – en var efterlyst

En av de misstänkta för händelsen på gymnasiet plockades av polis i söndags kväll. Bilden är en genrebild. Foto: Bildbyrån

Klev in maskerade på gymnasiet – en var efterlyst

Den 17 januari klev två maskerade ungdomar in på Västerviks gymnasium och misshandlade en elev på skolan. Båda anhölls initialt, men släpptes dagen efter. Den yngre av de två var efterlyst från ett HVB-hem.

Annons:

Händelsen inträffade vid lunchtid den 17 januari i år. En chef på enheten var på väg till ett klassrum tillsammans med en elev när två maskerade ungdomar kom in i lokalen och gav sig på eleven. 

De slog honom med knuten näve och hoppade på honom. Inne i ett klassrum fortsatte misshandeln och eleven fick ta emot flera knytnävsslag i ansiktet. En undervisningskorg användes sedan som ett tillhygge. 

Pedagoger gick emellan och kunde avbryta förloppet. Senare på dagen greps två personer och båda anhölls misstänkta för misshandel. 

– Det är rubricerat som misshandel av normalgraden och det blev inga allvarliga skador. Det berodde på att personalen var så bra och ingrep, sa Ulf Gollungberg vid polisen.

Återförd till boendet

Dagen efter släpptes de båda ungdomarna, som är 16 respektive 19 år gamla, på fri fot. Men i söndags kväll greps den yngre av dem igen då han tillsammans med två andra befann sig i en bostad i Västervik. Innehavaren av bostaden var bortrest och fick av grannen veta att det uppehöll sig ungdomar där. 

– En av dessa visade sig vara efterlyst och hade rymt från ett boende. Det var den yngste av dem och han kunde återföras till boendet, säger Ulf Gollungberg vid polisen.

Boendet ligger på en ort uppåt i landet. Båda är fortsatt misstänkta för brott på gymnasiet. Arbetsmiljöverket kräver nu att kommunen genomför en utredning av händelsen. 

"I utredningen ska ni beskriva vilka faktorer som ni bedömer låg bakom händelsen och vilka åtgärder ni redan genomfört eller planerar att genomföra för att förhindra liknande händelser i framtiden", skriver myndigheten i sitt beslut.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt