Annons:

Män greps i Västervik i natt – begärs häktade för grovt brott

Två män bosatta i Västerviks greps sent på måndagskvällen misstänkta för grovt narkotikabrott. Under tisdagen begärdes de häktade av åklagare. Under onsdagen blev en tredje person också begärt häktad.

Annons:

Strax efter klockan 22 greps den förste av dem, en man i 25-årsåldern, och en knapp timme senare greps den andre, en man i 35-årsåldern. De båda anhölls strax innan klockan 02 i natt och under tisdagen begärdes de häktade av kammaråklagare Patrick Sonevang på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott.

Omständigheterna kring själva brottet är fortfarande okända, men det ska ha begåtts under måndagen.

Om de inte häktas menar åklagaren att det finns risk för att de kan undanröja bevis eller försvåra utredningen, och att det finns risk för att de fortsätter begå brott. En tredje häktningsgrund är att straffet för det misstänkta brottet överstiger ett år och sex månader i fängelse, står att läsa i häktningsframställan.

Åklagaren har också begärt tillstånd att kunna ålägga de misstänkta med en rad restriktioner; samsittning, gemensam vistelse, ta emot besök, elektronisk kommunikation, försändelser (brev mm).

När häktningsförhandlingen kommer att hållas är ännu oklart, men då båda misstänkta kommer sannolikt att transporteras från polishuset i Västervik till häktet i Kalmar under onsdagsförmiddagen.

Under onsdagsförmiddagen blev även en tredje man begärd häktad. Det rör sig om en man i 30-årsåldern och han misstänks också för grovt narkotikabrott den 15 april i Västervik. Han greps också i måndags kväll och anhölls natten mot tisdag.

Vi har sökt åklagare Patrick Sonevang.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt