Annons:

Provisoriska biblioteket fungerar bra:

Dag Jonasson, inköpsansvarig på Västerviks bibliotek, ser fram emot att få öppna biblioteket efter renoveringen.

Provisoriska biblioteket fungerar bra: "I behov av att rustas upp"

I början av juni fick biblioteket flytta till grannlokalerna som provisorisk lösning under renoveringen. - Det funkar jättebra, säger Dag Jonasson, inköpsansvarig på Västerviks bibliotek.

Annons:

För att kunna ha aktivitet under sommaren var biblioteket tvungna att flytta till grannlokalen under renoveringen. Bibliotekets ordinarie lokaler var slitna och var i behov av renovering.

- Jag tycker att det har funkat bra, säger Dag Jonasson, inköpsansvarig för Västerviks bibliotek.

Beställning från annat bibliotek

I början av juni när renoveringen startade flyttade man ett stort antal böcker som kunderna skulle kunna låna under sommaren. Främst är det skönlitteratur som vuxna kan låna och för ungdomar finns även faktaböcker att tillgå. Skulle man vilja ha en bok som inte finns i hyllorna får den beställas från ett annat bibliotek.

- Vi kan inte leta i vårt förråd för böckerna har vi staplat ovanpå varandra. Det skulle inte gå. Därför måste vi beställa från ett annat bibliotek.

 Klart i slutet av september

Renoveringen beräknas vara klar i slutet av september och Dag Jonasson ser fram emot det.

- Lokalen var verkligen i behov av att rustas upp. Nu kommer vi att få nytt golv, nya möbler men viktigast är att vi kommer att göra det till en fin mötesplats.

Hyllorna kommer inte att stå lika tätt eftersom det blir mer tillgänglighetsanpassat. Dessutom blir biblioteket mer riktat mot studier vilket innebär att det ska fungera som en studielokal för studenter.

- Det kommer att bli jättefint, säger Dag Jonasson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt