Annons:

Västeviks filmstudio deltar i festivalen

Västerviks Filmstudio kommer att medverka i Street Art-festivalen BANK! i Västervik.
– Initiativet BANK! Street Art Festival har inspirerat Västerviks Filmstudio att bli en del av evenemanget, som vi tror kommer att utmana och inspirera kulturlivet i Västervik. Film är en angelägen konstform som intresserar många. Varje termin säljer vi nästan 400 filmkort till terminens åtta filmer, säger föreningens vice ordförande Carl-Magnus Mårheden.

Annons:

I praktiken innebär Filmstudions medverkan att allmänheten kan se film med koppling till street art vid tre tillfällen på två platser.

– Vid invigningen av festivalen, den 26 augusti på Biostaden i Västervik, visar vi filmen ”Exit Through The Giftshop” (2010), regisserad av den kände gatukonstnären Banksy. I filmen medverkar flera av världens mest kända gatukonstnärer. Filmen nominerades till en Oscar och ställer frågor om vad som är konst och inte, och konstens roll i samhället. Alla är välkomna att se filmen och inträdet är gratis, säger Mårheden.

På fredag och lördag kväll (30 och 31 augusti) kommer sedan Filmstudion av visa videos utomhus projicerade på Stadsbibliotekets vägg ovanför barnavdelningen på Bredgatan. Videorna är gjorda av den amerikanske gatukonstnären Kiptoe, som gör väggmålningar över hela världen och samtidigt dokumenterar sitt skapande och lägger ut dem på Youtube. Det är också möjligt att några av konstnärerna som medverkar i BANK! visar videos från sitt skapande.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt