Annons:

KulturCrew på Ankarsrums skola

Elever vid Ankarsrums skola som deltar i skolans nya satsning på kulturprojekt. Foto: Privat

KulturCrew på Ankarsrums skola

Idag träffades det nya KulturCrew på Ankarsrums skola för första gången. Det består av 11 elever och två lärare. Vad är då KulturCrew? KulturCrew startades i Danmark 2010 och finns nu på närmare 100 skolor i landet. Kulturcrew kan användas på olika sätt.

Annons:

Eleverna kan vara värdar för t.ex. konserter, avslutningar och besök på skolan. De kan ta hand om PR, scenteknik, dvs. ljus och ljud, presentera och ställa i ordning. KulturCrew har också visst inflytande över vilka kulturella evenemang som ska vara på skolan.De får själva vara med och utforma aktiviteter.

Det står i skolans läroplan att “Alla i skolan ska verka för att utveckla kontakter med kultur- och arbetsliv, föreningsliv samt andra verksamheter utanför skolan som kan berika den som en lärande miljö.”

Detta stämmer väl in på KulturCrew.

KulturCrew är ett samarbete med Byteatern i Kalmar, Riksteatern i Kalmar län, Region Kalmar län och Västerviks kommun.

Eleverna som är med har själva anmält sitt intresse för detta. De kommer att få gå en utbildning i arrangörskunskap. De får också lära sig att samarbeta och hur det går till att genomföra ett arrangemang. KulturCrew kommer att träffas en gång i veckan och jobba med detta.

Eleverna har många idéer om vad de kan göra, t.ex. filmkvällar, låtskrivarklubb, schackklubb, poesiklubb, ja det fullkomligen sprutar förslag ur dem.

Lärarna säger att detta är ett ypperligt tillfälle att skapa rastaktiviteter, att elever kan lära känna andra elever med samma intresse, något de kanske inte skulle gjort utan KulturCrew.

 

Sören Reichenberger

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt