Annons:

FÖRETAG I CENTRALA VÄSTERVIK SÄGER UPP HYRESKONTRAKT

Synoptik säger upp sitt hyreskontrakt i Västervik.

FÖRETAG I CENTRALA VÄSTERVIK SÄGER UPP HYRESKONTRAKT

Det nationella storföretaget Synoptik har sagt upp sitt hyresavtal på Bredgatan i Västervik. Avtalet löper ut sista september.
– Jag har pratat med hyresvärden om vår vision och det är inte att avflytta, säger Jan Eriksson, affärsområdeschef på Synoptik.

Annons:

Synoptik har legat på Bredgatan i Västervik i flera år, men nu har man sagt upp sitt avtal. Företaget vill förändra villkoren med hyresvärden VBO Fastighets AB, vilka tog över fastigheten vid årsskiftet.

– Man kan säga upp ett hyresavtal för avflyttning eller för villkorsändring. Vi har sagt upp avtalet för villkorsändring. Hyresavtalet gäller i nio månader under uppsägningstiden och kommer vi inte överens under tiden så kan vi välja att flytta. Vi kan också välja att stanna och då har hyresvärden ingen lokal att hyra ut.

Vad vill ni se för förändring?

– Det är något mellan oss och hyresvärden. Jag har pratat med honom om vår vision och det är inte att avflytta. Jag föredrar att föra diskussionen med honom.

När tror du att ni kommer fram till ett beslut?

– Uppsägningstiden är nio månader.

Tittar ni på andra lokaler?

– Våra planer tar jag inte med pressen, vi har funderingar på hur vi vill utveckla verksamheten. 

Kan du konkretisera vad ni vill göra?

– Det gör vi inte i media.

 "Vore oerhört konstigt"

Simon Fransson driver fastighetsbolaget VBO Fastighets AB som förvärvade den exklusiva byggnaden på Bredgatan i slutet av 2023 och som övertog driften vid årsskiftet.

– De vill ha en större lokal och vi tittar på olika lösningar för dem. Vi får se om vi lyckas få till en lösning, men vi kan inte sitta och vänta på det, utan blir det så att de lämnar lokalen måste vi försöka få den uthyrd till någon annan.

Bredgatan ligger mitt i Västervik, ett stenkast från Spötorget.

– Det är ett shoppingstråk med så kallat AAA-läge. Det vore oerhört konstigt med tomma lokaler där, men det handlar om att få ut informationen om att lokalen är ledig.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt