Annons:

Nu stänger de butiken på Storgatan: ”Klart att det känns”

Paret Ingela och Mats Hedin kommer nu avveckla sin popup-butik i centrala Västervik.

Nu stänger de butiken på Storgatan: ”Klart att det känns”

Mats och Ingela Hedin har drivit sin popup-butik på Storgatan sedan oktober, men nu har de tagit beslutet om att avveckla och satsa på internetshoppen: ”Alla tycker att det är tråkigt att vi ska stänga, och vi har fått mycket beröm för hur fin butiken är – men bara beröm hjälper inte”, berättar Ingela.

Annons:

I oktober slog Ingela och Mats Hedin upp portarna till Storgatan 35, lokalen där Svenssons Ur huserade i många år. Redan från början var planen att bara ha öppet tre månader. De har dock hållit öppet nästan dubbelt så länge, men nu är det här kapitlet över för Ingela och Mats.

– Vi tog beslutet – kanske lite förhastat – att fortsätta lite till. Vi ville ge det ytterligare en chans, säger Ingela.

Hon förklarar att kunderna strömmade in under öppningsveckorna, men att de sedan avtog under vintermånaderna.

– Västerviksborna är väldigt priskänsliga, säger hon, och fortsätter:

– Jag har jobbat med kläder och heminredning i över 30 år, och tänkte att en sån här butik verkligen saknades i Västervik och borde gå bra. Vissa kanske tycker att det är konstigt att vi stänger nu innan sommaren – men enligt mig måste vi kunna överleva även månaderna då det inte kommer turister.

Kan det bero på konjunkturen? Man håller hårt i sina pengar?

– Nej, vet du, vi har en onlinebutik på vår facebooksida Lilla Bohaget där vi har 20 000 följare, och där har vi aldrig sålt så bra som nu under lågkonjunkturen!

 Flera nya planer väntar

Ingela och Mats är tacksamma och glada för de kunder de haft i Västervik – många har nämligen blivit trogna kunder – men kommer nu sälja ut sortimentet innan de avvecklar sig i mitten på april.

Vad väntar framöver då? Ja, något stillasittande pensionärsliv blir det inte för paret Hedin.

– Vi kommer jobba vidare med onlinebutiken på Facebook. Vi kommer också driva en butik i Totebo där vi bor, som blir ett showroom för de som vill handla i lugn och ro. Och så kommer jag återuppta tråden med homestyling. Jag har inga planer på att ta det lugnt. Jag har ju jobbat med det här hela livet, jag kan inte bara sitta och rulla tummarna, säger Ingela glatt.

På frågan vilken slags butik som borde fylla tomrummet på Storgatan 35 svarar Ingela:

– En butik som vår! Det är ju det som saknas i Västervik.

Annons:

Martina Gradian

martina.gradian@dagensvastervik.se

0767817450

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt