Annons:

Tim Larsson Motor AB ser tillbaka på starkt tillväxtår – upp 74,8 procent

Annons:

Årsredovisningen för Tim Larsson Motor är klar. Företaget hade ungefär 47,5 miljoner kronor i omsättning, en förbättring på 74,8 procent från året före. Resultatet före skatt är högre än föregående år, knappt 2,9 miljoner kronor mot cirka 550 000 kronor.

Rörelseresultatet skjuter fart, och slutar på drygt 4,3 miljoner kronor.

Siffrorna ger en rörelsemarginal på 9,2 procent, som är bättre än 2022. Då var rörelsemarginalen tre och en halv procent.

De senaste data från SCB indikerar att den genomsnittliga rörelsemarginalen för svenska företag är 8,7 procent. I sektorn för handel samt reparation av motorfordon och motorcyklar uppgår det motsvarande genomsnittet till 3,8 procent. Det är värt att notera att företaget har ett dotterbolag och att resultaten för varje enskilt företag rapporteras separat.

Tim Larsson Motor i korthet

Tim Larsson Motor grundades 2010. Bolagets huvudbransch är allmän service och reparation av motorfordon utom motorcyklar och uthyrning och förvaltning av egna eller arrenderade industrilokaler. Företaget har ett dotterbolag. Redovisningsperioden är 16 månader och löper nu från januari till december.

Företaget har 19 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är fyra fler än föregående redovisningsår.

Branschtoppen i översikt

Sett till omsättning är Tim Larsson Motor det 19:e största företaget inom sin specifika bransch i Kalmar län, som är allmän service och reparation av motorfordon utom motorcyklar.

Företaget är också det 476:e största i landet. Det finns 97 företag i samma bransch i Kalmar län.

Den här artikeln är genererad av en textrobot. Dagens Vimmerby AB köper in texterna från företaget United Robots.

Fakta

Ordbok: Det betyder siffrorna

Det här betyder begreppen som används i årsredovisningar.

Omsättning: Är bolagets totala inkomster för sålda varor och tjänster.

Rörelseresultat: Innebär förenklat mellanskillnaden mellan en verksamhets omsättning och rörelsekostnader.

Resultat före skatt: Först läggs så kallade finansintäkter till i rörelseresultatet. Det kan vare vinst från räntor och aktier. Därefter dras finanskostnader av, som kostnader för skulder.

Rörelsemarginal: Förhållandet mellan rörelseresultat och omsättning, i procent. Ger en fingervisning om hur lönsamt ett företag är. Olika branscher har olika genomsnittliga marginaler.

Aktiebolag: Förkortas ofta AB, och är en verksamhet med ett kapital fördelat på en eller flera andelar, som kallas aktier. Aktieägare har inte personligt ansvar för företagets åtaganden eller skulder.

Utdelning: Utdelningen från ett aktiebolag till aktieägarna, vanligtvis i form av pengar eller aktier.

Bransch: I samband med att företagen registrerar sina verksamheter hos Skatteverket registreras också vilken bransch de ska verka inom.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt