Annons:

KLASSISKA JÄTTTEFÖRETAGET KÖPS UPP AMERIKANSKT FÖRETAG

Gunnebo Industrier har anor från 1764. Nu köps företaget Gunnebo Industrier upp av amerikanska The Crosby Group LLC. Det meddelar koncernen i ett pressmeddelande i dag.

Annons:

Gunnebo Industrier bildades i Gunnebo 1764 och köptes ut från börsen av Segulah under finanskrisen. Nu säljer hela koncernen till amerikanska Crosby, som är marknadsledande inom lyfttillbehör och förankring.

– Detta är ett nytt spännande kapitel för Gunnebo Industrier, våra medarbetare och kunder. Vi kommer genom sammanslagningen att ytterligare stärka erbjudandet till våra kunder baserat på båda företagens kompetenta medarbetare, kompletterande produktportföljer och resurser. Vi ser fram emot att bli en del av Crosbys team, som delar våra värderingar – innovation, kvalitet och säkerhet”, säger Fredrik Wiking, VD och koncernchef för Gunnebo Industrier. 

Fabriken blir kvar

Gunnebo Industrier har en fabrik i Gunnebo som tillverkar kättingar. Den påverkas inte av köpet. 

– Det är två stora företag som ska integreras med varandra och det kommer att ta tid. Det är fantastiskt roligt att Crosby tror på vår verksamhet och där är kättingfabriken i Gunnebo en viktig pelare, säger Lisa Ehrborg, marknadsföringschef på Gunnebo Industries till Västerviks-Tidningen. 

Gunnebo Industrier har fabriker i Sverige, Norge och USA med dotterbolag i nio länder och distributionspartners i fler än 50 länder. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt