Annons:

FIN UTMÄRKELSE TILL LOKALT STORFÖRETAG:

Prisutdelare Anna Rosenqvist, Interior Cluster Sweden, delar ut priset till Martin Johansson på Totebo AB. Foto: Pressbild

FIN UTMÄRKELSE TILL LOKALT STORFÖRETAG: "VILKET ERKÄNNANDE"

För mindre än ett år sedan fick planmöbelproducenten Totebo AB nya ägare och nu har det stora lokala företaget fått en fin utmärkelse på Möbelriksdagen.

Annons:

Det är Interior Cluster Sweden som varje år arrangerar den så kallade Möbelriksdagen som i år hölls i trästaden Växjö. Under en fullspäckad dag, som besöktes av stora delar av den svenska möbelindustrin och dessutom prins Carl Philip, fick Totebo AB ta emot det ärofyllda priset som ”Årets underleverantör till svensk möbelindustri”. 

”Oerhört hedrande pris att få. Vilket erkännande för våra 109 medarbetare och vår inhyrda personal från Samhall. Det känns att vi är på rätt väg och förändringen i vår strategi, som startades upp för några år sedan, har definitivt visat sig vara rätt för oss och vår verksamhet, säger Martin Johansson, som äger Totebo AB tillsammans med Marcus Samuelsson. 

Totebo AB är en av Sveriges största underleverantörer av planmöbler och möbeldetaljer. Fabriken i Totebo sysselsätter i dag drygt 135 personer och har en omsättning på 200 miljoner kronor.

Fakta

Totebo AB har utsetts till ”Årets underleverantör”. Så lyder motiveringen: 

"Företaget har över 100 års erfarenhet av att arbeta med trä – från det lokala behovet av bultvagnshjul till ett av Sveriges största företag inom sitt område.

Rationell tillverkning är ett hedersbegrepp och investeringar i modern produktionsutrustning sker hela tiden för att möta konkurrensen på den internationella marknaden. Personal med rätt kompetens är en förutsättning för att uppnå hög effektivitet och rätt kvalitet. Företaget har specialiserat sig som ett kunskapsföretag för att tillförlitligt och miljövänligt produktionsutveckla, producera, förpacka och distribuera fanerade och pigmenterade planmöbler.

Med ett väl genomfört generationsskifte, ny ägare och med en stor portion småländsk envishet kommer företaget att ha en given plats i svensk möbelindustri under många år framöver." 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt