Annons:

Strålande start på juli för utsatta branscher – känner oro inför hösten

Foto: Hedvig Holgersson

Strålande start på juli för utsatta branscher – känner oro inför hösten

Trots en positiv utveckling under juli ser besöksnäringsföretagen pessimistiskt på den stundande hösten, det visar undersökningen Barometern. Samtidigt lyfts företagens och kommunens arbete mot smittspridning som positiv.

Annons:

Juli månad har varit positiv för Västerviks näringsliv. Många av Västerviks besöksnäringsföretag har haft mycket besökare, och flera boenden har haft full beläggning. Månaden har för många varit en chans att ta igen inkomst man tappat under våren och försommaren. Trots den positiva utvecklingen ser många dystert på framtiden, det visar undersökningen Barometern, en enkät gjord av Västervik Framåt som riktat sig till boenden och restauranger.

– Västervik Framåt mätte hela näringslivet under hela våren och boenden och restauranger var två branscher som stack ut och hade det tufft. Siffrorna indikerar att de två branscherna nu får en chans att nå intäktsnivåer som är betydligt högre. Samtidigt ser det längre perspektivet inte lika positivt ut, men i dessa osäkra tider verkar det kunna svänga snabbt, säger Niklas Lind, marknadschef på Västervik Framåt via ett pressmeddelande.

"Vi har gjort ett bra jobb"

Västerviks kommun har under våren arbetat med att informera och rådgiva näringslivet för att de ska vara redo att hantera det ökade inflödet av besökare. Siffrorna i barometern visar att besöksnäringen skött coronasituationen bra.

– Vi ser att det förebyggande arbetet med anpassning till trängselreglerna på de allra flesta serveringsställena fungerar mycket väl i praktiken nu när vi gått in i den mest turisttäta perioden. Det finns över lag en stor medvetenhet och ansvarskänsla hos företagarna att göra sitt bästa för att undvika smitta. Med tanke på att smittskyddsarbete på det här sättet är nytt för både oss på kommunen och för företagarna, så tycker jag att vi gemensamt har gjort ett riktigt bra jobb, säger Carolina Stalebrant miljö- och byggnadschef Västerviks kommun via ett pressmeddelande.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt