Annons:

Vimmerbypolitikern ser ut att få förnyat förtroende –

Gudrun Brunegård (KD) ser ut att få partiets förtroende. Foto: Arkivbild

Vimmerbypolitikern ser ut att få förnyat förtroende – "Vore snopet"

Kristdemokraterna tog tillbaka sitt förlorade riksdagsmandat i senaste valet. Nu har Gudrun Brunegård fått nomineringskommitténs förtroende att toppa länets lista. 
– Man ska inte ta ut något i förskott, säger Gudrun Brunegård (KD).

Annons:

Kristdemokraternas lista för länet i sin helhet tas i november. Men redan nu har Gudrun Brunegård (KD) fått nomineringskommitténs förtroende att åter stå överst bland länets politiker på riksdagslistan nästa år.

Partiledaren Ebba Busch kommer toppa samtliga listor, men Gudrun Brunegård kommer stå som nummer två.

– Det är väldigt glädjande att nomineringskommittén var helt enig i att jag ska vara den första från länet. Man ska inte ta ut något i förskott. Förtroende tar lång tid att bygga, men att rasera ett förtroende kan gå fort. Jag hoppas inte att jag ska trampa i klaveret. Jag har fått jättemycket stöd och uppmuntran och blev dunkad i ryggen för att jag har gjort ett bra jobb hittills. Det finns en tilltro till att jag ska kunna fortsätta även nästa mandatperiod, säger Brunegård.

"Kända för bra valrörelser"

Efter en mandatperiod, 2014 till 2018, utan representant från Kalmar län tog Kristdemoktaterna tillbaka sitt förlorade mandat i det senaste valet.

– Det finns ett starkt och långt förtroende för Kristdemokraterna här i länet. Opinionssiffror kommer och går, men vi hade ett väldigt bra valresultat här 2018. 

Hur trygg känner du dig med att ni får väljarnas stöd igen?

– Det är alltid svårt att säga hur det kommer se ut ett år fram i tiden. Kristdemokraterna är kända för att göra bra valrörelser. Jag tror det beror på att man får mer tid på att utveckla sina idéer i intervjuer bland annat. Det går att få med flera nyanser. Jämför vi dagens opinionsläge med ett år före förra mandatperioden har vi nästan det dubbla resultatet. Det känns förstås betydligt mer stimulerande och vi har inte varit under fyraprocentsspärren en enda gång. Det ger ett annat självförtroende.

"Tar tid"

Gudrun Brunegård, som blev KD:s ordinarie ledamot i början av mandatperioden när Jimmy Loord kastade in handduken för riksdagspolitiken, vill gärna sitta kvar på sin stol.

– Det tar tid att komma in i arbetet och det har blivit ett annorlunda arbetssätt under pandemin. Nu börjar vi återgå till det normala och det skulle kännas snopet om det bara blev tre och ett halvt år. Jag vill gärna göra en hel mandatperiod.

Hur tycker du själv att du har lyckats driva frågor för länet?

– Det får andra bedöma. Jag har lyft fram turismnäringens förutsättningar och konsekvenserna av pandemin. Jag har tagit flera lokala exempel och drivit frågor om järnvägen, viltstängsel och skola i Nybro. Jag har fångat upp aktuella frågor för vårt län. Jag är övertygad om att en annan regering, som ser till hela landets behov, måste till. Kalmar län kan inte alltid hamna sist.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt