Annons:

SD om nya styret:

Martin Kirchberg uppskattar inte att Centerpartiet samarbetar med S och V.

SD om nya styret: "Centerpartiet har gått över till det socialistiska blocket"

Sverigedemokraterna i regionen är inte nöjda med det nya majoritetsstyret. SD menar att "Centerpartiets vänstersväng är nu fullbordad". 

Annons:

Under fredagen meddelade Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet att de bildar majoritet i länet. Sverigedemokraterna jublar inte direkt åt beskedet från C.

– Centerpartiets vänstersväng här i Kalmar län är nu fullbordad. Man har definitivt gått över till det socialistiska blocket. Man sviker länets medborgare och inte minst landsbygdens invånare genom att för gott liera sig med två partier som aktivt är för en socialistisk politik. Både S och V har i grunden en negativ inställning till småföretagande och man är också fientliga till privata alternativ i sjukvården, säger Martin Kirchberg, oppositionsråd i Region Kalmar län för Sverigedemokraterna, i ett pressmeddelande.

SD är oroliga för utvecklingen i länet när Vänsterpartiet ges ett avgörande inflytande över regionens styre. 

– Det är ett extremparti som Centerpartiet här i länet nu lierar sig med. Vänsterpartiet säger i sitt partiprogram att kapitalism är odemokratiskt. Partiet anser att rätten till privat ägande ska begränsas och att ägandet istället ska övergå i ”gemensamma former”. Man vill också avskaffa kärnkraften så fort som möjligt, något som skulle göra den svåra situation många människor lever idag helt outhärdlig, säger Bo Karlsson, ledamot för SD i regionstyrelsen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt