Annons:

Soligt första maj-firande med ex-statsminister Löfven

Stefan Löfven var i Västervik på första maj. Foto: Thea Apostolidou

Soligt första maj-firande med ex-statsminister Löfven

På första maj, arbetarrörelsens högtid, tågade Socialdemokraterna från Spötorget till Stadsparken i ledning av Gunnebos musikkår och i sällskap med före detta statsminister Stefan Löfven.

Annons:

Väl i Stadsparken talade Stefan Löfven om den svåra ekonomiska situationen som drabbat de svenska hushållen i samband med “brutna” politiska löften, kriget i Ukraina och vikten av internationell solidaritet för att bibehålla fred och en kärnvapenfri värld.  

– I kristider, som i fredstider samlas arbetarrörelsen den första maj för att demonstrera mot orättvisor, för ett bättre samhälle, sa Stefan Löfven i sitt tal i Stadsparken.

Stefan Löfven framförde i sitt tal, att det är vi som medborgare som avgör vad för typ av samhälle vi vill ha, vad för typ av samhälle vi vill bygga. Vill vi ha ett samhälle som främjar hat och splittring? Eller vill vi ha ett samhälle som främjar gemenskap, tillit och medmänsklighet? Det ligger i vårt intresse och i våra egna händer att bygga ett bättre samhälle, menade han.

– Vårt Sverige är byggt på tillit, trygghet och gemenskap. Sakta men säkert ökar splittringen och polariseringen. Tilliten till våra medmänniskor bytts ut mot rädsla. Det som förut var otänkbart att säga till en annan människa håller nu på att bli rumsrent. De aktuella problemen i samhället och omvärlden betonar vikten av första maj-tåget, då som nu är det lika betydelsefullt att kämpa för ett bättre samhälle, en bättre värld.  

Problemen i samhället är även ett tema som Miranda Peterson för Socialdemokraterna i Västervik adresserade i sitt tal i Stadsparken.  Miranda Peterson fokuserade på hur inflationen har påverkat de mest utsatta i samhället, hur ingen ställer företagen till svars för klimatkrisen och hur jämställheten mellan kvinnor och män är än idag ett olöst problem. För att citera Miranda Peterson “tillsammans kan vi påverka. Tillsammans kan vi skapa förändring”.

Thea Apostolidou 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt