Annons:

Trots riskerna – Gränsö slott får grönt ljus av politiken för hotellsatsning

Gränsö slott har stora planer framåt. Foto: MostPhotos

Trots riskerna – Gränsö slott får grönt ljus av politiken för hotellsatsning

Samhällsbyggnadsenheten menar att chanserna är små. Ändå ger politikerna grönt ljus för att utreda om Gränsö slott kan få bygga ut sin hotellverksamhet.
– Vi vill pröva det här, säger kommunalrådet Harald Hjalmarsson (M).

Annons:

I februari berättade vår tidning om Gränsö slotts storslagna planer. Ägaren och vd Per Johansson hoppades då att inom några år kunna öppna drygt 30 nya hotellrum och tillskapa en dubbelt så stor spaavdelning. 

Tanken är att de nya hotellrummen ska vara på ängen strax innan man passerar hotellet. Spadelen vill man göra 400 kvadratmeter större med en ny inomhuspool samt ett större omklädningsrum.

För att det här ska kunna bli verklighet krävs nya detaljplaner. Kommunstyrelsen har nu fattat beslut om att ge ett positivt planbesked, vilket innebär att kommunen har för avsikt att påbörja ett arbete med att ta fram nya detaljplaner.

Två olika delar

Det rör sig om två olika delar i planbeskedet. Just delen kring spaanläggningen kan också bli en ganska enkel historia.

– Spadelen bör gå väldigt bra och man behöver utveckla verksamheten i nya lokaler. Det ses också som en lättare process, säger kommunalrådet Harald Hjalmarsson (M).

Däremot vad gäller den andra delen – att utöka hotellverksamheten på den närliggande ängen – kan det bli en krångligare process. Länsstyrelsen anser att planerna är olämpliga med hänvisning till naturvärdena i området. Samhällsbyggnadsenheten menar också att sannoliktheten för att en detaljplan kan vinna laga kraft är låg. 

Det finns en risk att planarbetet får avbrytas i ett tidigt skede, menar man. 

– Gränsö slott vill erbjuda mer boende och ser positivt på framtiden. Det känns angeläget. Vi vill pröva det här. Det kanske inte bedöms som gångbart, men det är för tidigt att säga nu. Vi får invänta planprocessen och eventuella konflikter, men jag är trygg med att man kommer utreda detta noggrant, säger Hjalmarsson.

HÄR kan du läsa mer om Gränsö Slotts planer.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt