Annons:

Snart kan Dan ta över efter Tomas – och han känner sig redo

Tomas Kronståhl och Dan Nilsson

Snart kan Dan ta över efter Tomas – och han känner sig redo

Dan Nilsson (S) är kandidat till att bli kommunalråd i Västerviks kommun. Nuvarande kommunalrådet Tomas Kronståhl kandiderar till riksdagen och mycket tyder på att han tar en plats där. Det gör att Dan Nilsson står först hos Socialdemokraterna.
– Vi har vetat om Tomas ambitioner ganska länge, hans beslut kom inte som en blixt från klar himmel, säger Dan Nilsson.

Annons:

Dan Nilsson känner sig samlad och trygg i att kunna ta över rollen som Socialdemokraternas starke man i Västerviks kommun och även axla manteln som nästa kommunalråd i kommunen.

– Jag och Tomas har arbetat länge och nära varandra. Vi känner varandra väldigt väl vilket är en enorm fördel för mig.

Tomas beslut kom för något år sedan och partiet har hunnit samla sig och hittat nya namn som kan ta vid.

– Tomas beslut kom inte som en blixt från klar himmel. Vi har diskuterat det noga i partiet och partiet och jag känner oss redo.

Fler än Tomas lämnar

Socialdemokraterna i Västerviks kommun står inför en omvandling. Av de starka namnen som tidigare frontat partiet återstår bara en tung ledamot och det är Dan Nilsson.

– Angelica Katsanidou kandiderar till landstinget, Tomas till riksdagen och Gunnar Jansson trappar ner och lämnar ordförandeskapet i Barn-och utbildningsnämnden (BUN).

Det är inte någonting som skrämmer Dan Nilsson.

– Givetvis är det starka namn som försvinner från kommunpolitiken, men vi är ett brett och stort parti. Vi har andra som kan ta över efter dem. Det ser jag inte minst nu i valspurten. Det är många som är med och knackar dörr och är beredda att ta debatten.

Politiskt synsätt

Politiskt vill Dan Nilsson fortsätta sitt arbete som partiet inlett under den gångna mandatperioden.

– Vi har ett synsätt där alla ska med. Det handlar inte bara om att genomföra positiva förändringar för näringslivet, även om de är viktiga, utan också för de små i samhället. Vi måste se till alla. I det begreppet läggar jag in både stad och land också. Det är inte bara tätorten som det ska investeras i. Jag tycker att vi har lyckats bra med under de fyra åren som suttit i majoritet, tillsammans med Centerpartiet och Miljöpartiet.

Är du redo nu att ta över som kapten på skutan?

– Ja, jag är redo och jag känner att jag har ett stort stöd av partiet, säger Dan Nilsson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt