Annons:

Tolv ombud från länet – nu börjar S-kongressen i Örebro

Daniel Nestor är en av S-ombuden på partiets kongress i Örebro.

Tolv ombud från länet – nu börjar S-kongressen i Örebro

Socialdemokraternas partikongress börjar i dag. Från Kalmar län finns tolv ombud representerade. Äldst av dem är Karin Stagnell från Västervik.
– Det smärtar mig att 25 procent av alla elever inte klarar gymnasiet, säger hon i ett pressmeddelande.

Annons:

Under helgen pågår Socialdemokraternas partikongress i Örebro. Under kongressen ska det fattas beslut om två programtexter, dels en om Socialdemokraternas organisationsutveckling och dels en om jobb, omställning och utbildning.

Mikael Damberg och Lena Rådström Baastad är huvudföredragande och har tillsammans med varsin grupp arbetat fram dokumenten. 

Vimmerbypolitikern Daniel Nestor är delegationens yngsta ombud och vill fokusera på frågor som rör återväxten i partiet.

– Vi behöver få in nya medlemmar i organisationen och vi behöver se till att sprida på uppdragen inom organisationen. Jag vill även ha fokus på att vi ska kunna växa och utvecklas som individer inom organisationen, säger han i ett pressmeddelande. 

"Lärares auktoritet urholkas"

Micke Lång från Hultsfred har haft fokus på organisationsutveckling.

– Jag vill att det politiska samtalet tar plats i vardagen i lunchrummen i de dagliga samtalen i en naturligt avslappnad och levande process där valrörelsen lever fullt ut under hela mandatperioden, säger han.

Karin Stagnell från Västervik är den äldsta representanten. 

– En av mina viktigaste frågor är vuxenutbildning och en andra chans att skaffa sig den gymnasieutbildning vi politiker sagt att alla ska få. Allt börjar i grundskolan där lärares auktoritet i rask takt urholkas. Alla barn behöver bli sedda och bekräftade i klassrumet. Fler vuxna i klassrummet ökar tryggheten och ger pedagogiskt stöd, säger hon.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt