Annons:

SD:s toppkandidat i EU-valet besökte Västervik

Charlie Weimers SD

SD:s toppkandidat i EU-valet besökte Västervik

I fredags besökte Charlie Weimers, Sverigedemokraternas toppkandidat till EU – valet Västervik. Han talade om avgiften till EU, arbetet mot islamiseringen i Europa och hur det ska bli ett Europa som fokuserar på handelsfrågor.
- Många av de andra frågorna kan skötas i respektive land, säger han.

Annons:

Sverigedemokraterna har tidigare varit ett EU – kritiskt parti och krävt att Sverige lämnar EU – samarbetet. Men nu när flera högerkonservativa partier i Europa har gått framåt, vill Sverigedemokraterna vara ett av de partier i Europa som är med om att förändra Europas politiska karta.

Varför har ni ändrat er och bytt fot i den frågan?

- Vi står i ett helt nytt läge där vi ser att en tredjedel av Europas väljare kan komma att välja på högerkonservativa partier. De svenska partier som tidigare har haft flest mandat i EU som moderater, socialdemokrater, liberaler och Kristdemokrater tappar sin majoritet vilket gör att vi som ett konservativt parti kan samarbeta med de övriga konservativa partierna i EU på ett helt annat sätt än idag, säger Charlie Weimers.

Lägre avgift till EU

Nu när även Sverigedemokraterna ser att de är nära makten och kan få inflytande att ta över flera frågor inom EU är de inte lika skeptiska som tidigare. Charlie Weimers vill ta upp främst tre frågor som SD kommer att driva kraftigt efter valet den 26 maj.

- Den första är att Sverige inte ska betala mer pengar till EU. Storbritannien lämnar samarbetet och då ska övriga länder fördela den förlorade avgiften som Storbritannien betalade till EU. Det innebär att Sverige ska betala 15 miljarder mer i avgift, när vi istället skulle betala mindre. Vill svenskarna att vårt land ska betala mindre till EU, har de nu chansen att rösta på oss, säger Charlie.

Han är väldigt kritisk till att regeringen ännu inte blockerat frågan om EU:s avgifter genom att säga nej och lägga ett veto.

Minska islamiseringen

Charlie Weimers vill att EU ska arbeta mot den pågående islamiseringen av Europa.

- Vi såg hur islamister dödade hundratals kristna på Sri Lanka för en tid sedan. Det är konsekvensen av att IS har växt. Europa och Sverige ska följa Österrikes exempel dör man förbjudit finansiering av moskéer från islamska länder och inte minst Saudiarabien.

Den tredje frågan som är viktig för Sverigedemokraterna är hur EU ska vara organiserat och vilka frågor som EU ska fokusera på.

- Det är handelsfrågor som EU ska arbeta med. Lämna andra frågor utanför samarbetet och låt länderna själva ta mer ansvar för sina egna länder, säger Charlie Weimers.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt