Annons:

Riksdagsinhoppet ger Mizimovic blodad tand: ”Siktar på det”

Nermina Mizimovic har suttit i Sveriges Riksdag de senaste tre månaderna och kan tänka sig att komma tillbaka. Foto: Ossian Mathiasson

Riksdagsinhoppet ger Mizimovic blodad tand: ”Siktar på det”

Nermina Mizimovic gjorde ett inhopp i Sveriges riksdag under lite mer än tre månader. Nu är hon tillbaka i Hultsfred. Inhoppet har dock gjort henne sugen på att sikta mot riksdagen.
– Jag skulle inte ha något emot det. Jag siktar på det, säger hon.

Annons:

I slutskedet av januari tog Nermina Mizimovic (S) plats i riksdagen och ersatte planenligt Laila Naraghi, som väntade barn och har nu varit mammaledig under de senaste tre månaderna. 

"Gick in med öppet sinne"

När hon ska summera sin tid i den kungliga huvudstaden är intensivt ordet som hon väljer att använda. 

– Det har varit en väldigt intensiv tid samtidigt som det har varit intressant och lärorikt. Det var mycket nytt till en början. Det tar givetvis ett tag innan man hittar rätt i riksdagen och blir säker i sättet man jobbar och vad man ska prioritera, säger Nermina Mizimovic och fortsätter:

– Det är ganska många och långa möten med diskussioner när man sitter i konstitutionsutskottet, då det är väldigt tjocka handlingar som man får två gånger i veckan och ska förbereda sig på. 

Var det som du hade förväntat dig?

– Om jag ska vara ärlig så gick jag in med öppet sinne och hade inga direkta förväntningar. Jag visste inte vad som väntade mig där uppe, jag visste att man var tvungen att vara engagerad och jobba mycket men det blev mer än vad jag trodde. Det är så mycket nytt med nya människor och nya ärenden hela tiden. När man ändå är engagerad som person så tycker man att det är spännande att lära sig nya saker och lära känna nytt folk. Jag blir så glad av att det finns så många engagerade människor som vill förändra saker och ting. 

Siktar på Riksdagen

Förra tisdagen gjorde hon sin sista arbetsdag i Stockholm och lämnade återigen över stafettpinnen till Laila Naraghi, som är tillbaka på jobbet efter mammaledigheten.

– Det var intensivt och tufft men jag känner mig glad och nöjd för att jag fick förtroendet till att hoppa in några månader. Det har betytt massor för mig, jag är tacksam. 

När hon ska titta framåt och prata om den politiska framtiden är hon tydlig med att det finns planer på att komma in i riksdagen. 

– Ja, det kan jag säga. Det trodde jag inte på förhand men jag skulle inte ha något emot det. Jag skulle kunna tänka mig att jobba i Riksdagen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt