Annons:

Vill ha debatt om klimat och miljö i kommunfullmäktige

Mariann Gustafsson (V) vill att det ska avsättas några timmar till en debatt om miljö och klimat i kommunfullmäktige under hösten.
- Helst ska dessa timmar vara början på ett arbete med en plan för hur vi ska jobba i vår närmiljö.

Annons:

Mariann har skrivit en fråga till kommunfullmäktiges ordförande Sverker Thorén (L) om han kan tänka sig att planera in ett seminarium under kommunfullmäktige i höst, där experter blir inbjudna och det finns tid för frågor och diskussioner.

- Varje dag kan vi läsa eller lyssna till nyheter om klimathotet. Men sällan ser man några förslag på lösningar förutom att vi ska upphöra med fossilt bränsle och minska våra utsläpp av växthusgaser. Det vi utsätter vårt jordklot för är mycket större än så och kräver många lösningar.

För att starta en process som leder till lokala lösningar vill Mariann Gustafsson att kommunfullmäktige får möjlighet till att lyssna till ledande experter i området och möjlighet till en diskussion.

- Helst ska dessa timmar vara början på ett arbete med en plan hur vi ska jobba i vår närmiljö för att förändra miljön till det bättre och ge förutsättningar till att agera rätt både som kommun och medborgare, skriver Mariann Gustafsson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt