Annons:

Hur ska Västervik Resort AB styras framöver?

Hur ska Västervik Resort utvecklas i framtiden och ska det byggas ett hotell på Utsiktsberget samt vem ska driva det i så fall?

Hur ska Västervik Resort AB styras framöver?

Västervik Resort AB står för en utmaning – hur ska bolaget fortsätta vara en attraktiv besöksmagnet i landet? Finns det kapital som krävs för att genomföra alla nödvändiga investeringar i så fall och vem ska äga bolaget?

Annons:

Kommunstyrelsens presidium och styrelsen för Västervik Resort AB VRAB) har lämnat ett förslag, där de ger VRAB:s vd i uppdrag om fem punkter som ska ligga till grund för bolagets framtida inriktning.

Uppdraget handlar bland annat om, göra en omvärldsanalys, varför det behövs ett hotell på Utsiktsberget och se över reseanledningarna ur ett brett perspektiv samt se över vilka andra aktörer som kan vara samarbetspartners.

- Det finns en utmaning hur vi ska styra bolaget framöver. Vi måste se hur det ser ut i närområdet och finns det andra krafter som vill hjälpa till att utveckla bolaget, säger Dan Nilsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

En av dessa utvecklingsprojekt är hotellet som föreslås byggas på Utsiktsberget.

- Idag finns det inget politiskt parti som ser att det hotellet ska drivas av kommunen, säger Dan Nilsson.

Han anser att besöksnäringen måste utvecklas i kommunen.

- Det behöver inte vara ett kommunalt bolag som driver alla verksamheter där.

Men innan han bestämmer sig helt för hur bolaget ska drivas vill han invänta den analys som ska göras.

Harald Hjalmarsson (M), välkomnar beslutet om en djupgående analys av besöksnäringen i kommunen och Västervik Resort AB.

- Det är bra att vi gör en omvärldsanalys, så vi även i fortsättningen är en intressant plats att besöka. Jag tror att någonstans kommer diskussionen upp om vem som ska driva anläggningarna, säger han.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt