Annons:

BESLUT I DAG: DÅ SKA VÄSTERVIK FÅ EN NY SIMHALL

Såhär kommer den nya simhallen se ut i Västervik. Grafik: Västerviks kommun

BESLUT I DAG: DÅ SKA VÄSTERVIK FÅ EN NY SIMHALL

I dag fattade kommunstyrelsen beslut om en hyreshöjning för kommunens simhall. Beslutet är ett första formellt steg mot den simhallen som ska stå klar 2022.
– Det är väldigt glädjande att vi har kommit fram till startpunkten av vårt stora omgestaltningsprojekt av idrottsområdet Bökensved, säger Västerviks kommunstyrelses ordförande Dan Nilsson (S)

Annons:

Sedan förra våren har TjustFastigheter projekterat byggnationen av en ny simhall i Västervik. Förslaget är en ombyggnation i två etapper där den första delen innehåller en nybyggnad och en betydligt bredare 25 meter lång undervisningsbassäng samt en 20 kvadratmeter stor bad- och lekbassäng. I etapp två ska sedan nuvarande simhall byggas om till hoppbassäng. 

I dag fattade kommunen beslut om att höja hyran. Nu ligger den på 5,6 – framöver blir summan 14,27. Förslag till preliminär projektstart är oktober 2019.

"Väldigt glädjande"

Definitivt beslut fattas av fullmäktige den 26 september. 

– Simhallsprojektet är väl förberett och förslaget för nybyggnad med ombyggnad av gamla simhallen i en andra etapp innebär att verksamheten kan fortgå under hela byggperioden, vilket har varit ett grundläggande krav i processen hittills, säger Västerviks kommuns kommundirektör Anders Björlin.

 Etapp två väntas vara klar i december 2023. 

– Det är väldigt glädjande att vi har kommit fram till startpunkten av vårt stora omgestaltningsprojekt av idrottsområdet Bökensved. För mig är det viktigt att vi fortsätter att se till helheten i området och att vi håller i vår gemensamma vision om ett unikt sammanhållet modernt idrottsområde i Västervik. Det här beslutade förslaget för simhallen tycker jag passar perfekt in i den visionen och är en nödvändig del för att accelerera arbetet in i nästa fas i omgestaltningen, säger Västerviks kommunstyrelses ordförande Dan Nilsson (S). 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt