Annons:

Till sist blir det en simhall – men alla är inte nöjda

Så löser man ett problem i kommunfullmäktige, man ajounerar mötet och politikerna pratar med varandra.

Till sist blir det en simhall – men alla är inte nöjda

Det blir en ny simhall. Det har kommunfullmäktige i Västervik beslutat. Men beslutet skavar här och där. Alla är inte nöjda, men i det här läger så ser inget politiskt parti att det finns några vinster med att lägga en återremiss återigen. Simhallen måste bli klar.

Annons:

Harald Hjalmarsson (M) var inte alls nöjd med svaret som man fått på den återremiss som antogs vid det förra kommunfullmäktiges sammanträde i september.

- Vem har gett i uppdrag att utreda vem som ska äga och driva simhallen? Inte vi i vår återremiss. Svaret vi fått är ett ”Goddag Yxskaft”. I vår återremiss frågar vi vem som ska bygga för att få bästa kvalitet till lägsta kostnad, sa Harald.

Men både Dan Nilsson (S) och Conny Tyrberg (C) ansåg att det svar som tjänstemännen har givit var korrekt utifrån den frågeställning som skickades tillbaka vid förra KF.

- Återremissen handlade om extern huvudman, sa Dan Nilsson.

Conny Tyrberg läste direkt ur protokollet från det förra sammanträdet och han såg inte att det lämnats något felaktigt svar.

- Enligt mig har vi fått svar på den frågan som vi ställde, sa han.

Harald Hjalmarsson var inte nöjd men han anser att när tiden tuffat på ytterligare en månad är det inte rimligt att låta frågan om simhallen vänta ytterligare en tid. Han menar att det är meningslöst att fortsätta lägga återremisser som inte leder någon vart. Istället lade han fyra säryrkande till beslutet. Och tripp, trapp trull så kom KD, W och SD upp i talarstolen för att skaka av sig dammet på sina kavajslag och förklara att de tycker som Harald.

När ledamöterna var redo att gå till beslut efter att mötet ajournerats beslutades att de fyra punkterna blev fem som lämnas över till den styrgrupp som ska leda planeringen för simhallen.

Ville ta hand om dagvattnet

Leif Svensson (V) hade också han ett säryrkande om att dagvattnet från den stora anläggningen runt Bökensved som planeras ska ta hand om dagvattnet som kan spola toaletter och användas att vattna grönområden samt användas till att spola is.

- Det blir inte så dyrt, det handlar om att gräva ner en del rör så att vi är förberedda inför vad som kommer att hända om tio år när Bökensvedsområdet är färdigt, sa Leif Svensson.

Det föll i god jord hos flera partier men när det skulle beslutas hände någonting märkligt.

Då kommunstyrelsens ordförande ställde frågan om Leifs förslag skulle antas röstade församlingen Ja, ingen röstade nej. Men ordförande hörde av någon anledning fel och beslutade att nej sidan vunnit, vilket resulterade i votering, där de flesta ledamöterna la ner sina röster och Leif Svensson förslag föll på marginalen.

Jon Sjölander inte nöjd

Jon Sjölander (M) var inte nöjd med beslutet med de premisser för hyran som han anser är för hög, för en simhall. Han menar också att man missar att ta fram en helhetssyn för hela Bökensvedsområdet.

- Vi har påtalat styrgruppens uppgifter, men vad är uppdraget – vilka direktiv har man? Det får jag inte svar på. Jag anser att det är otydligheten som finns i kommunledningen skapar konflikter och det drabbar skattebetalarna.

Har inte ni ett ansvar i frågan?

- Vårt ansvar är att granska de som leder kommunen.

Era politiska motståndare säger att ni inte tar upp frågorna i kommunstyrelsen som ska bereda frågorna till kommunfullmäktige och det är här som ni tar till orda, varför gör ni så?

- Vi moderater har inte lett kommunen på fem år. Hade vi gjort det hade den här frågan varit uppe på bordet långt innan. De som leder kommunen har själva sett till att fördröja arbetet med en simhall, säger Jon Sjölander.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt