Annons:

Westerwikspartiet kräver mer åtgärder för näringslivet

Jonas Jalkteg, ordförande i Westerwikspartiet

Westerwikspartiet kräver mer åtgärder för näringslivet

Coronapandemin slår hårt mot näringsidkarna i Västerviks kommun. Därför vill Westervikspartiet slopa en mängd med kommunala avgifter för mindre företag under innevarande år men även för 2021 och även minska dessa avgifter under 2022. Det skriver Jonas Jalkteg, ordförande i Westerwikspartiet, i ett pressmeddelande.

Annons:

För att lindra effekterna med pågåenden pandemin där de nationella rekommendationerna redan slagit hårt mot kommunens näringsidkare, vill Westerwikspartiet att Västerviks kommun gör mer för de branscher som drabbas hårt ekonomiskt, som restaurang-café och hotellbranschen men även till företag inom hårvård, fotvård och transporter.

- Risken finns att problemen kommer att bli ännu större i sommar, då turiststaden Västervik kommer att få betydligt färre besökare än tidigare. Ovissheten är mycket stor eftersom ingen kan förutse hur länge restriktionerna kommer att gälla och hur de reella effekterna kommer att se ut, skriver Jonas Jalkteg.

Jonas Jalkteg tar Trosa kommun som ett exempel på en kommun som visat sig vara extra välvilliga mot sina egna näringsidkare, genom att ta bort avgifter för tillsyn av kontroll samt inom kort besluta om att slopa avgifter för olika tillstånd.

- Westerwikspartiet vill gå steget längre och ta bort dessa avgifter även för 2021 samt att man tar bort avgiften för markupplåtelse och att dessa avgifter sänks med upp till 75 % från 2022. Vi anser att Västerviks kommun skall ta beslut om detta omedelbart.

Vi vill inte se flera tomma butikslokaler och ökande arbetslöshet, en ökning av detta skulle innebära ytterligare minskade skatteintäkter utöver de prognoser vi fått från SKR.

 

 

Jonas Jalkteg

Westerwikspartiet

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt