Annons:

Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Utklassning i premiären – nu väntar återigen Borgia för Tjust Bandy

Sjukdomsläget börjar se allt bättre ut för Tjust Bandy. På lördagen är det dags för bortamatch mot jumbon i division ett, Borgia-Norrköping, ett lag som Tjust besegrade med 19-1 i seriepremiären.

Annons:

I en haltande division 1-tabell ligger Tjust Bandy på fjärde plats med sina nio poäng. Leder serien gör Tranås på 20 poäng och sist ligger Tjusts motståndare på lördagen, Borgia-Norrköping, med två poäng. Tjust har dock fyra matcher spelade än båda dessa lag.

I seriepremiären vann Tjust med förkrossande 19-1 över just Borgia, men Gamleby-lagets tränare Ronnie Polgar Gegerfeldt förväntar sig en helt annan match i Norrköping på lördagen.

"Hårt kämpande lag"

– De är inne i en generationsväxel och det tog nog lite tid för dem att spela ihop laget. De har gjort det betydligt bättre på slutet, och även vunnit en match, så vi räknar med en svår match.

– Borgia är ett hårt kämpande lag, och även om det rann i väg senast så brukar de vara tajta på egen planhalva och falla hem mycket. Jag förväntar mig ett defensivt motstånd, och det gäller att vi lyckas luckra upp det.

Klartecken från nyförvärvet

I den senaste omgången förlorade Tjust borta mot serieledande Tranås BoIS med 7-3.

– Den matchen kan vi egentligen inte dra för stora växlar av. Vi hade fyra spelare borta och ytterligare fyra spelare hade precis återkommit från sjukdom. 90 minuter mot tufft motstånd blev helt enkelt för tufft då, menar Ronnie Polgar Gegerfeldt.

Hos Tjust, som även de har varit drabbade av covid-19-smitta i truppen, saknas Oliver Wretman mot Borgia. Vitaliy Klyushanovs medverkan bestäms först under lördagen och nyförvärvet Henrik Cervin har lämnat klartecken till spel.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA BOSTÄDER

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt