Annons:

TJUST MOSADE MOSSERUD – SJU MÅL AV SKYTTEKUNGEN

Tjust och Albin Wretman hade lekstuga mot Mosserud.

TJUST MOSADE MOSSERUD – SJU MÅL AV SKYTTEKUNGEN

Tjust Bandy har startat division 1 på allra bästa sätt. I eftermiddag kom lagets fjärde raka seger när Mosserud kördes över hemma på Tjustvallen. Segersiffrorna skrevs till hela 14-2 och skyttekungen Albin Wretman svarade för hälften av målen.

– Det hör inte till vanligheterna, men det är ju alltid kul att göra mål, skrattar Wretman.

Annons:

10-0 mot Jönköping, 10-1 mot Derby och 7-2 mot Åtvidaberg. Tjust hade fått en drömstart på säsongen redan innan den första matchen på Tjustvallen. Känslan bland spelare, ledare och supportrar lär inte vara sämre i kväll. Hemmalaget hade total lekstuga mot Mosserud och vann med hela 14-2.

– Det är ett bra resultat. Det är såklart alltid bra att göra många mål och släppa in få. Jag tycker att vi gjorde en bra match över 90 minuter. Vi hade lite dippar i båda halvlekarna där vi gjorde annat än det vi hade bestämt, men det blir kanske lätt så när siffrorna blir så stora, säger Albin Wretman. 

Nio mål i andra halvlek

Gästerna satte matchens första mål på straff efter drygt två minuters spel. Därefter väntade en mardröm för Mosserud. Tjust, anfört av Albin Wretman (sju mål) och Erik Lisell (tre mål och sex assists), var obevekligt. Efter 5-1 i paus trampade hemmalaget gasen i botten i den andra halvleken. När Albin Wretman gjorde sitt sjunde mål för dagen betydde det seger med 14-2.

– Jag trodde att det skulle bli en jobbigare match, att de skulle vara snäppet vassare. Mosserud var ett nytt lag för oss, jag tror aldrig att jag mött dem tidigare. Vi hade inte så mycket mer att gå på än att de hade vunnit sina två första matcher. Jag vet att de saknade i alla fall någon duktig spelare och de hade bara en gubbe på bänken så det blev väl lite tunt.

Och du blev sjumålsskytt…

– Det hör inte till vanligheterna, men det är ju alltid kul att göra mål. Jag är forward så det är det jag ska bidra med. Att göra många mål är alltid bra oavsett om det är mot ett bättre eller sämre lag.

Tuffare matcher väntar

Tjust har som sagt startat säsongen mycket starkt. Samtidigt ska man ha med sig att laget hittills främst mött lag som troligen kommer att kämpa på den nedre halvan av tabellen. De stora testen kommer istället mot lag som Skirö, Finspång och Tranås.

Ser du en risk i att ni mött för svagt motstånd hittills?

– Det ska det inte vara. Jag hade nog varit orolig om det hade blivit bara ett eller två måls marginal i matcherna. Nu har det ändå varit klara siffror och vi har fortsatt över 90 minuter. Det är viktigt i längden, säger Albin Wretman.

Närmast på schemat för Gamlebylaget står två tuffa bortamatcher mot först Otterbäcken och sedan Tranås. Därefter väntar annandagsmatch hemma mot Skirö.

Fakta

Tjusts poänggörare mot Mosserud:

Albin Wretman, 7+0

Erik Lisell, 3+6

Vitaliy Klyushanov, 2+0

Emil Andersson, 1+2

Henrik Cervin, 1+2

Viktor Gustavsson, 0+1

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt