Annons:

Het derbydrabbning står för dörren – regnet oroar:

I kväll drabbar division 1-lagen Tjust och Målilla samman för andra gången denna säsong. Foto: Hans Lindqvist

Het derbydrabbning står för dörren – regnet oroar: "Ingen finbandy"

Ensam serieledare och strålande form med fem raka segrar. Målilla kliver in i derbyt mot Tjust med en god känsla.
– Det gäller att vi fortsätter vara på vår topp, säger Målilla Bandys spelande tränare Daniel Skoog.

Annons:

Målilla Bandy är den lokala vinteridrottens stora positiva överraskning. Nykomlingen går fram som en ångvält, toppar tabellen och har två poäng ned till tvåan efter elva spelade matcher. 

– Det vi har åstadkommit är jättebra. Vi vill mer och vill vinna så många matcher vi kan och det har vi visat att vi har chans till. Vi har inte råd att dippa mot något lag i den här serien även om de andra lagen säkert har mer respekt för oss, säger Daniel Skoog. 

I kväll väntar säsongens andra derby mot Tjust Bandy, länskonkurrenten som Målilla slog med 3–2 på bortais i premiären. Kvällens drabbning spelas på Venhagsvallen i Målilla.

– Det blir ett spännande, inspirerande och roligt derby mellan två bra lag. När vi mötte dem i premiären hade de gått rent på försäsongen och nu är det vi som leder serien. Tjust är ett jättebra lag och det kommer bli tufft, säger Daniel Skoog.

Bra chans att gå till kval

Ettan och tvåan i de tre division 1-serierna kvalar uppåt och tar plats i två kvalgrupper tillsammans med två allsvenska lag.  

– Vi vill vinna alla matcher vi har kvar och skulle vi vinna dem så går vi till kval. Vi är fortfarande på det stadiet att vi är nykomlingar och vårt mål är att vi ska vara kvar i division 1. Som vi har jobbat hela säsongen är det fokus på en match i taget. Nu har vi kommit till den här matchen och vi ska göra allt vi kan för att vinna den. 

Vad är framgångsreceptet?

– Vi har ett sånt himla bra och sammansvetsat gäng som finns där för varandra plus att vi har spetsspelare som kan avgöra matcher. 

Det lär bli ett länsderby som spelas i svåra förhållanden med tanke på väderprognosen. 

– Kvällens prognos visar regn alternativt snö. Vi vet inte hur det kommer bli och det kan ändra förutsättningarna. Jag har kollat vädret flera gånger och hoppas att det ska försvinna. Vi vill spela bandy med fart när vi har bollen och våra skickliga spelare vill ha bra is. Det kan bli en match med mycket bollar i luften och då blir det en helt annan bandymatch. 

"Inte konstigt att de går bra"

Tjust Bandy åker till Målilla med förhoppningen om att förstöra serieledarens fest och stoppa .

– Det är absolut planen att vi ska göra. Målilla har gått bra, det är inget man kan sticka under stolen med. De har flest spelare i hela serien och får bra träningar så det är inte konstigt att de går bra. Målilla har fått ihop ett bra gäng med mycket folk på träningarna och bra sammanhållning. 

Förra helgen vann Tjust med 8–3 mot IFK Motala efter en stark andra halvlek. 

– Vi vill spela som vi gjorde i andra halvlek förra helgen. Då spelade vi den bandy som vi vill spela och vi fick ihop det bra på alla sätt och vis.

Så är läget i lagen

Det förväntade regnet ser ut att ställa till med problem på Venhagsvallen i afton. 

– Vad jag har sett ser det inte ut att bli någon finbandy i första halvlek med tanke på vädret. Det kommer krävas en enorm kämpainsats. Hela laget måste dra åt samma håll, det är det som ger poäng i en sån match. 

Både Målilla och Tjust mönstrar ordinarie manskap. Tjust har alltjämt Anton Wernersson Jonsson på skadelistan. Han ådrog sig en bristning i lårmuskeln för en tid sedan. 

– Det börjar ordna till sig och på sistone har han varit på is och haft skridskorna på sig, men inte spelat. Det var bara lårmuskeln som fick sig en jäkla törn och han är fortfarande blå på hela låret.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt