Målexplosion i andra fixade storseger för Tjust:

Tjust Bandy plockade en ny seger i bandyns division 1 på fredagskvällen. Foto: Ossian Mathiasson

Målexplosion i andra fixade storseger för Tjust: "Homogen insats"

Tjust Bandy tog tre enkla poäng i kvällens hemmamatch mot IF Stjärnan. Det blev seger med förkrossande 10–2 efter att ha gjort sju mål i andra halvlek.
– Det finns inte så mycket att klaga på, säger tränaren Thomas Fransson.

Tjust fortsätter att imponera i bandyns division 1 och kvällens seger på Tjustvallen i Gamleby var odiskutabel.

Redan efter fyra minuters spel gjorde Stanislav Klyushanov 1–0 och nio minuter senare drygade Johan Andersson ut Tjusts ledning till 2–0. Stjärnan reducerade efter 20 minuter men det gav ingen nämnvärd effekt.
Viktor Gustavsson gjorde 3–1 i 28:e minuten – och andra halvlek blev en enda lång transportsträcka där målen trillade in i strid ström.

Stefan ”X:et” Erixon gjorde 4–1, Viktor Gustafsson 5–1, Stefan Erixon 6–1, Stefan Erixon 7–1, Johan Andersson 8–1, Aleksandr Sannikov 9–1 och Stanislav Klyushanov 10–1. Matchens sista ord fick Stjärnan när man fastställde slutresultatet till 10–2.

"En kanoninsats"

Thomas Fransson var mycket nöjd med hur hans lag genomförde kvällens match.

– Det var en väldigt homogen insats. Det var mycket som var väldigt bra. Det började blåsa rejält innan matchen så vi hade motvind i första halvlek, den var kraftigare än vad man trodde. Stjärnan hade då ett antal lägen där Eetu Sviili fick göra några räddningar, säger Thomas Fransson.

Efter paus var det Tjust som hade vinden i ryggen och spelet flöt på alldeles utmärkt samtidigt som laget bjöd på flera vackra mål.

– Det gick väldigt fort när vi spelade i andra halvlek och vi hade ett bra passningsspel med fina kombinationer. Totalt sett gjorde vi en kanoninsats, säger Fransson.

Tjust har nu tre raka segrar i division 1 och har skrapat ihop 18 poäng.

Samtliga spelare i Tjust fick beröm efter matchen. Bäst var Viktor Gustavsson, David Walfredsson och Eetu Sviili.