Annons:

MERITERANDE SEGER FÖR TJUST EFTER DRAMA

Tjust Bandy tog en stark seger när de vände 2–4 till 5–4 i toppmatchen mot Skirö. Foto: Ossian Mathiasson

MERITERANDE SEGER FÖR TJUST EFTER DRAMA

Tjust Bandy hade problem med serietrean Skirö AIK och var på väg att förlora för första gången den här säsongen.
De lyckade ändå vända ett 2–4-underläge till 5–4 under sista kvarten och målvakten Eetu Sviili räddade en straff i slutsekunderna.

Annons:

Det verkar som att det kommer krävas något utöver det vanliga för att få Tjust Bandy på fall den här säsongen. 

Tjust hade inför dagens match mot serietrean Skirö åtta segrar och två kryss och låg tre poäng före jagande Skirö. 

När Skirös Daniel Gustavsson satte 4–2 efter 75 minuter tydde väl egentligen det mesta på att de skulle bli det första laget som lyckades besegra det topptippade laget från Gamleby. 

Straffräddning i slutsekunderna

Tjust reste sig och kom tillbaka efter dubbla fullträffar av Stefan ”X:et” Erixon (4–3 i minut 76 och 4–4 i minut 84) och med tre minuter kvar av ordinarie speltid satte Albin Wretman 5–4. Skirö fick ändå sin chans till att rädda en poäng från straffpunkten i 93:e minuten men då gjorde Eetu Sviili en bra räddning på Adam Niklassons skott. 

– Det var en jämn match mellan två bra lag. Trots att vi hamnade i ett tvåmålsunderläge vek vi inte ner oss. Som tur väl är så gjorde vi 4–3 kort efter Skirös mål och det knäckte nog dem. Vi kunde trycka på och hade ett par frilägen som vi missade, säger Thomas Fransson. 

Det var inte bara en straff som Skirö missade i slutskedet av matchen när de jagade en kvittering. 

– Vi hade bollen och skulle gå till anfall när det skedde ett missförstånd och de fick ett friläge. De sköt rakt i ribban när de hade öppet mål. Sen är det starkt av Eetu (Sviili) att rädda en straff, det är starkt att göra det i bandy. Straff ska vara mål i bandy och målvakten har allt att vinna, säger Fransson.

Drar ifrån i toppen

Tjust fick ändå en kanonstart på matchen och tog ledningen med 1–0 genom Viktor Gustavsson efter drygt fem minuter. Skirö vände på steken och ledde med 2–1 i paus innan Stefan ”X:et” Erixon kvitterade direkt i upptakten av andra halvlek.

Skirö återtog ledningen efter 53 minuter och fyllde på med 4–2 i 75:e minuten innan Tjust gjorde en stark vändning och drygade ut försprånget till Skirö, som ligger fem poäng efter Gamlebylaget. 

– Den här segern betyder massor och vi har gjort det förut. Vi vet att matcherna avgörs den sista kvarten, trycker på hela tiden och går runt på mycket folk. Det känns som att vi hängde av Skirö nu men Jönköping är bara två poäng efter och har en match mer spelad, säger han. 

Beröm till "X:et"

Plusbetyg delades ut till tremålsskytten Stefan Erixon, David Walfredsson, Sebastian Nilsson, Viktor Gustavsson och målvakten Eetu Sviili. 

– ”X:et” har stor betydelse för oss och skapar stor respekt hos motståndarna. Han styr och ställer våra spelare och är en viktig fältherre, säger Fransson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt