Annons:

Hoppet släcktes – på samlingen: ”Klart att motivationen går ner”

Thomas Franssons Tjust vann sista hemmamatchen mot Mölndal med 7–3. Foto: Ossian Mathiasson

Hoppet släcktes – på samlingen: ”Klart att motivationen går ner”

När spelarna i Tjust Bandy kom till samlingen för sista hemmamatchen i kvalet mot allsvenskan stod det klart att den var betydelselös.
Nitro/Nora slog Katrineholm och avgjorde kvalet. Tjust vann sedermera matchen mot Mölndal med 7–3.

Annons:

Det blir ingen allsvensk bandy på Tjustvallen nästa säsong. Några timmar före Tjusts match mot Mölndal spelade Katrineholm och Nitro/Nora mot varandra och Tjusts högsta önskan var att Katrineholm la beslag om de två poängen. 

"Spelat godkänt"

Det gick åt skogen då Nitro/Nora vann och säkrade sitt allsvenska avancemang tillsammans med Katrineholm. Tjust hade ingen möjlighet att komma ifatt poängmässigt och därför var dagens match mot Mölndal helt betydelselös. 

– Det blir alltid som så att motivationen går ner när sådant händer. Allt var klart när vi samlades till matchen och just då kunde vi inte göra något åt det. Vi anade givetvis att det kunde bli så och var förberedda, säger Thomas Fransson, tränare i Tjust. 

Kunde ni ha gjort något annorlunda i kvalspelet?

– Det måste man kunna göra när det blir så men jag vet inte vad. Jag tycker att vi har gjort fyra bra kvalmatcher förutom bortamatchen mot Katrineholm, då kom vi inte upp i vår normala nivå. Jag tycker att vi har haft lite stolpe ut i vissa matcher. På det stora hela har vi spelat godkänt utan att få till poängen. Det känns lite bittert då jag tycker att vi är värda mer men man brukar alltid säga att en tabell aldrig ljuger, säger Fransson.

"X:et" var framträdande

Efter en avslagen första halvtimme och underläge 1–2 i dagens match mot Mölndal steppade Franssons mannar upp.

– Det började avslaget från vår sida men vi tog tag i det efter 1–2. Det var därefter inget snack om saken, vi spelade ut dem och borde ha gjort fem-sex mål till med mer skärpa. Vi ville verkligen gå för seger i sista hemmamatchen, det kommer ändå hit folk som vill titta på oss.

Tjusts målskyttar var Stefan ”X:et” Erixon 2, Denis In-Falin, Mathias Norell, Johan Andersson, Simon Oscarsson och Albin Wretman. Beröm delades ut till Stefan Erixon, David Walfredsson och bröderna Oskar och Wilhelm Hugosson. 

På onsdag avslutas kvalet när Tjust möter Nitro/Nora på bortaplan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt