TJUST HÖLL NOLLAN I SVÅR MATCH – NÄRMAR SIG ALLSVENSKT KVAL

Tjust Bandy spelade hem två nya poäng i dag. Foto: Ossian Mathiasson

Tjust Bandy närmar sig seriesegern och allsvenskt kval med stormsteg. I dag blev det en imponerande seger borta mot tabellfyran Finspångs AIK. Målvakten Eetu Sviili höll nollan och Tjust vann med 3-0.
– Vi stod upp på ett fantastiskt bra sätt, säger tränaren Thomas Fransson.

Favorittippade Tjust Bandy håller så här långt för trycket i bandyettan. Tolv matcher in i serien har Gamlebylaget vunnit tio matcher och inte förlorat en enda.

I dag väntade en på papperet tuff bortamatch mot ett starkt Finspång. Tjust visade dock styrka och tog en meriterande 3-0-seger.

Matchen var 21 minuter gammal när Stanislav Klyushanov gav bortalaget ledningen och 1-0 stod sig halvleken ut.

Fyra poäng ned

Knappt tio minuter in i den andra halvleken såg gästernas notoriske målskytt Albin Wretman till att utöka Tjusts ledning till 2-0. Med en knapp kvart kvar av ordinarie matchtid utökade Wretman sedan till 3-0, som också blev slutresultatet.

– Det känns väldigt bra att åka härifrån med två poäng. Vi höll ihop vårt spel på en svårspelad is och bjöd inte på speciellt mycket. Defensiven var väldigt starkt, säger Thomas Fransson.

I och med dagens seger har Tjust nu definitivt spelat borta Finspång från toppstriden i den södra bandyettan. Ner till tvåan Jönköping är det nu fyra poäng och Gamlebylaget stormar mot allsvenskt kval.

Tjust har kvar att möta i tur och ordning Åtvidaberg hemma. Derby borta, Målilla hemma och Jönköping borta.

– Det gäller att koppla bort tabellen. Nu har vi ett halvderby mot Åtvidaberg på fredag och lagen bakom oss jagar fortfarande. Vi ska ladda på ordentligt i veckan och försöka hålla uppe det här, säger Thomas Fransson.

Bäst i Tjust mot Finspång var försvarsspelarna David Walfredsson, Oskar Hugosson, Wilhelm Hugosson och målvakten Eetu Sviili.