Storförlust för Tjust i allsvenska kvalet

Tjust Bandy föll med 3–8 borta mot Katrineholm i kvalet mot allsvenskan. Foto: Ossian Mathiasson

Tjust Bandy åkte på en tung storförlust i den tredje kvalseriematchen mot favoriten Katrineholm som vann med 8–3.

Tjust lyckades inte följa upp förra omgångens 6–0-seger mot Mölndal med att ta någon poäng mot Katrineholm som bär ett stort favoritskap i kvalserien.

Katrineholm gjorde vad de ville i första halvlek och ledde då med klara 3–0. Fem minuter in i andra halvlek kom 4–0 och Aleksandr Sannikov försökte med sitt 4–1-mål ge Tjust energi.

Kort därpå gjorde Katrineholm både 5–1 och 6–1 och punkterade kvällens match inför 352 åskådare.

Albin Wretmans dubbla reduceringar fram till 6–3 var bara av akademisk betydelse och Katrineholm vann matchen med 8–3.

Kvällens andra kvalmatch mellan Nitro/Nora och Mölndal slutade 5–5. Efter halva kvalserien ligger Katrineholm etta med fem poäng, Nitro/Nora med fyra poäng, Tjust trea med två poäng och Mölndal sist med en poäng. Ettan och tvåan i kvalserien har kvalificerat sig för allsvenskt spel nästa säsong.