Annons:

HAN ÄR NY TRÄNARE FÖR TJUST BANDY

Tjust Bandy har gjort klart med en ny tränare. Foto: Ossian Mathiasson

HAN ÄR NY TRÄNARE FÖR TJUST BANDY

Tjust Bandy har hittat sin ersättare till Thomas Fransson på tränarposten. Alexander Zinkevitch, senast i Västanfors, blir ny tränare för A-laget.

Annons:

Efter en stark säsong – där Tjust Bandy misslyckades i kvalet till Allsvenskan – tackade Thomas Fransson för sig. Nu är Tjust Bandy klara med rekryteringsprocessen och ny tränare blir Alexander Zinkevitch.

– Vi hade några olika uppslag, men kände att en viktig sak för oss var att få en tränare som finns på orten och som kan tillföra föreningen mycket kunskap. Vi vill ha en tränare som kan vara tillgänglig för ungdomslag och inte bara tränar ett A-lag och sen försvinner. Det var möjligt med Alexander som flyttar hit i augusti. För oss känns det klockrent, säger Anders Norell till Dagens Västervik. 

"Tänker likadant"

Avtalet är skrivet på tre år.

– Det var inget svårt val. Det är bra förutsättningar för bandyungodmar här, föreningen har ambitioner som passar mig. De kontaktade mig tidigt och vi hade en diskussion ett tag och jag var här på ett besök. Jag vet att de kvalade uppåt och att de är ett topplag. De har många duktiga spelare och det finns bra förutsättningar. 

Vad krävs för att gå upp i Allsvenskan? 

– Först och främst ska man kunna klara sig i tempot och måste vara bättre grundtränad.

 Tjust har gjort klart med flera spelare inför nästa säsong. 

– Känslan är jättebra och känner att vi ligger långt framme. Vi har en hel del spelare klara som vi inte gått ut med än.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt