Annons:

MÅLILLA DRAR SIG UR DIVISION 1:

Målilla Bandy är inte längre ett division 1-lag. På tisdagsmorgonen kom beskedet att de drar sig ur serien för att börja om i division 2. Foto: Ossian Mathiasson

MÅLILLA DRAR SIG UR DIVISION 1: "TAR ETT NYTT AVSTAMP"

Målilla Bandys framtid har varit osäker under den senaste tiden. Nu kommer beskedet att den anrika klubben väljer att dra sig ur division 1 och spelar därmed i division 2 i vinter.
"Ambitionen med detta är att bygga för framtiden", skriver Målilla GoIF:s styrelse i ett pressmeddelande.

Annons:

I juli kunde Dagens Hultsfred avslöja att Målilla Bandy hade planer på att dra sig ur division 1 för att i stället börja om på ny kula i division 2. Laget har sedan fjolårssäsongens slut stått utan tränare och bara förlängt kontrakten med de egna produkterna. 

På tisdagsmorgonen kom beskedet. Målilla Bandy drar sig ur division 1 och satsar på egna produkter och långsiktig utveckling av verksamheten i division 2.

"Vi tar nu ett nytt avstamp i Målilla GoIF och Målilla Bandy. Under många år har vi varit en klubb som spelat i de högre divisionerna, detta både med framgång men också med stort engagemang och mycket jobb. Under detta år har vi ställts inför alternativen att fortsätta satsa hårt på att ha ett slagkraftigt lag i division 1 eller att välja att gå ner en division och spela division 2. Efter stort övervägande blir vår långsiktiga plan inom Målilla bandy att satsa hårt på egna produkter och att på sikt skapa en större tillväxt av ungdomar från hela vår kommun som spelar bandy i Målilla. I det här läget väljer vi att spela division 2, detta för att ge befintliga lokala spelare bättre utvecklingsmöjligheter. Det ger oss också möjlighet att enklare skola in nya egna produkter. Att i detta läge putta ut våra unga spelare till förmån för spelare utifrån för att bli slagkraftiga i division 1 ser vi som en sämre långsiktig lösning", skriver Målilla Bandy i ett pressmeddelande. 

Siktar på att komma tillbaka till ettan

Målilla Bandy vill ta till vara på de unga Målilla-spelarna och lyckas även behålla den meriterade spelaren Anatoly Suzdalev, som har ett stort bandykunnande och ryskt landslagsspel på meritlistan.

"Anatoly kommer tillsammans med några av våra etablerade Målillaspelare Daniel Skoog, Eric Sundberg med flera att se till att laget utvecklas och att nya spelare lotsas in i Målilla bandy på ett bra sätt. Ambitionen med detta är att bygga för framtiden, vi vill och har givetvis ambitionen att utveckla detta koncept och att vi på sikt åter kommer att ta plats för spel i division 1", skriver klubben. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt