Annons:

Tjust tappade segern efter paus – fast i ingenmansland

Sebastian Nilsson var Tjusts bäste spelare i förlustmatchen mot Finspång. Foto: Ossian Mathiasson

Tjust tappade segern efter paus – fast i ingenmansland

Historien upprepade sig. För andra matchen i rad var det en svag period i andra halvlek som förstörde Tjust Bandys drömmar om poäng i Finspång. 
– Det var samma visa som mot Tranås, säger Alexander Zinkevitch efter 4–6-förlusten.

Annons:

I förra helgens match mot topplaget Tranås släppte Tjust in fyra raka baklängesmål inom loppet av 19 minuter och tappade 2–2 till 2–6 i en match som slutade med förlustsiffrorna 5–8. 

I dag väntade topplaget Finspång på bortaplan och Tjust gjorde en stark första halvlek och hade en 3–2-ledning efter dubbla mål av Albin Wretman och ett mål av Aleksandr Sannikov. Så långt var allt frid och fröjd.

– Vi spelade jättebra i första halvlek och i början av andra halvlek hade vi läge att göra 4–2, vi hade tre raka skott från nära håll som vi missade. Vi måste vara lugnare i avsluten. När man inte gör sådana mål så är det svårt att vinna matcher, säger Alexander Zinkevitch. 

"De växte av det"

Finspång kvitterade till 3–3 efter 52 minuter och hade 20 minuter senare en klar 6–3-ledning innan Albin Wretman sköt sitt tredje mål för aftonen fram till 6–4 i slutsekunderna. 

– Det var en ganska jämn match. Vi mötte ett organiserat försvar och skapade väldigt många bra chanser som vi missade. Deras 3–3-mål var oturligt, det var ett inslag från kanten som en av våra spelare styrde in i mål. Under första timmen av matchen hade de inte mer än fem chanser och gjorde fyra mål. Det är klart att de växte av det samtidigt som vi fick kämpa i motvind, säger ZInkevitch och lägger till:

– När vi inte fick utdelning på våra chanser så sjönk vi ihop, blev stressade och skulle lösa situationer på egen hand i stället för att vara lugna och spela metodistiskt.

Kvar i tabellens mittenskikt

Tjust är efter kvällens 4–6-förlust kvar på femteplatsen i division 1 och får jobba vidare i en form av ingenmansland i tabellen. Med fyra matcher kvar har Tjust tolv poäng upp till serieledande Jönköping och nio poäng ner till jumbon Åtvidaberg. 

– Vi ligger där vi ligger och en tabell ljuger aldrig. Vi måste bli bättre på många skaer för att ligga högre upp i tabellen. 

Beröm delades ut till Sebastian Nilsson, Aleksandr Sannikov och Simon Skogh. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt