Annons:

Komfortabel hemmaseger för Tjust – han blev tremålsskytt

Sebastian Nilsson var en av Tjusts målskyttar i afton. Foto: Arkivbild

Tjust Bandy tog en skön tvåpoängare hemma mot Derby/Linköping på söndagseftermiddagen. 8-3 skrevs segersiffrorna till för femteplacerade Tjust.

Annons:

Det var full fart redan från start, innan det värsta ovädret drog in över kusten. Redan efter en kvarts spel hade Tjust 3-0 efter att Albin Wretman gjort 1-0 innan Stansislav Klyushanov nätade två gånger om.

Gästerna reducerade både en och två gånger, men precis innan paus utökades Tjust ledning till 4-2 genom Nikita Veshchagin.

Samme Veschagin satte 5-2 omgående i andra halvlek och fullbordade sitt hattrick till 6-2 efter knappa timmen. Derby, som är näst sist i tabellen, hade inget att sätta emot.

Blev tremålsskytt

7-2 gjorde Sebastian Nilsson innan Derby satte ett tröstmål. Matchens sista mål gjorde Stansislav Klyushanov som även han blev tremålsskytt när han satte 8-3 med fem minuter kvar.

Tjust är fast förankrat i mitten av tabellen, men har bara två poäng upp till Tranås på fjärdeplatsen med tre matcher kvar att spela.