Tjust avslutade med tvåsiffrigt: ”Tog kommandot direkt”

Albin Wretman sköt fyra mål för sitt Tjust i säsongsavslutningen mot Åtvidaberg. Foto: Ossian Mathiasson

Tjusts serieavslutning blev inte särskilt spännande. Jumbon Åtvidaberg blev en munsbit.
– Vi gjorde tre mål de första fem minuterna och släppte aldrig taget, säger tränaren Alexander Zinkevitch.

På grund av det varma och blåsiga vädret blev kvällens serieavslutning mellan Åtvidaberg och Tjust på Korvgubben Arena framflyttad två timmar.

Det var ingenting som störde Gamlebylaget som avslutade säsongen på allra bästa sätt.

Tjust fick en utomordentligt bra start på matchen med 1–0 efter endast två minuters spel och hade 3–0 på tavlan efter fem minuter.

– Det var en väldigt bra insats från start till mål. Vi tog kommandet direkt. Vi hade visserligen en liten svacka i mitten av första halvlek då isen inte var så bra. Vi slog av på takten och de utnyttjade ett av våra misstag vid 1–3. Sedan fortsatte vi att kontrollera matchen, säger Alexander Zinkevitch.

Tjust utökade till 4–1 i slutskedet av första halvlek och slog aldrig av på takten i andra halvlek. Segersiffrorna skrevs till klara 10–2. Tjust slutade i och med kvällens seger fyra in division 1, 14 poäng efter ettan Jönköping och åtta poäng efter Skirö och Finspång.

– Vårt anfallsspel funkade bra och vår defensiv var stabil. Det var skönt att avsluta med en riktigt bra match, säger Zinkevitch.

Tränaren har två år kvar på kontraktet

Både Albin Wretman och Nikita Veshvhagin imponerade med fyra mål vardera i segermatchen mot Åtvidaberg. Även Viktor Gustavsson och Stanislav Klyushanov hittade nätet.

– Albin gjorde två snabba mål och var ganska vass matchen igenom. Även Nikita var bra i både offensiven och defensiven. Simon Skogh var duktig.

Alexander Zinkevitch har två år kvar på sitt kontrakt som tränare för Tjust och berättar att laget tar en kortare paus.

– Vi har tänkt dra igång med förberedelser redan i april.