Annons:

Jonathan slog 300-serie – för andra helgen i följd:

Jonathan Liew slog en ny 300-serie i går – den andra på två helger. Foto: Privat

Jonathan slog 300-serie – för andra helgen i följd: "Häftig känsla"

Jonathan Liew kan vara i sitt livs form. För andra helgen i rad slog han en 300-serie när Domino vann klart.
– Det var en häftig känsla, säger han.

Annons:

Att BK Dominos Jonathan Liew slår 300-serier, en så kallad perfekt serie med tolv raka strikar, är inte helt ovanligt. Inför förra helgen hade han slagit tre i sin karriär. Några matcher senare är det fem. 

Förra helgen blev det en 300-serie och hemma mot Gotlandspärlan hände det igen. 

– Det brukar inte komma så ofta, så det är rätt ovanligt för mig. Det är första gången jag får in två 300-serier två helger i rad. Det var en jävligt häftig känsla, säger Liew. 

Vad är förklaringen?

– Jag vet inte riktigt. Jag började med tvåhandsfattning för ett par månader sedan och i och med tvåhandsliret får man ju mer fart och rotation. Det blir ett annat typ av spel som jag håller på att lära mig att behärska.

"Blir vanligare"

Det finns tydliga exempel på skickliga tvåhandsspelare. Jesper Svensson, från Vimmerby, tillhör världseliten i bowling och har använt tekniken sedan han var liten.

– Så är det verkligen och det känns som att det utvecklar sig hela tiden sakta men säkert. Det finns potential i det. Jag har let med tvåhands då och då på träningar tidigare, men sen kände jag att jag kanske ska börja satsa på det. Just i början är det ganska kul. Det är många som frågar och uppmärksammar kring skiftet, varför jag har bytt och så. Det är många som börjar få upp ögonen för tekniken, så det kommer bli vanligare tror jag.  

Efter gårdagens 300-serie har han fått flera reaktioner. 

– Det är många som har gratulerat mig. Det är häftigt och roligt att få den bekräftelsen.

"Vore häftigt"

Nu väntar Hammarby för Domino nästa helg. Blir det en tredje raka helg med en 300-serie för Jonathan då?

– Det vore häftigt såklart och man får börja förvänta sig 300-serier varje helg nu, haha. Nä, men det blir lite press förstås. Man vet aldrig vad som händer, så man får försöka njuta så mycket man kan bara och göra så gott man kan. 

Domino ligger tvåa i Grupp B i division 1. 

– Första fem, sex matcherna hade vi det lite halvtufft, men nu känns det som att vi har etablerat oss i tabellen och fått igång spelet ganska bra inom laget. Nu har vi en rätt bra vinsttrend, så det är bara att köra på.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt