Annons:

Simon Jakobsson och Eef van Dongen är de senaste nyförvärven som VO har gjort. Eef är redan meriterad orienterare med fina placeringar i sprint VM.

VO fortsätter satsa - blir en elitförening

Västerviks Orienteringsklubb (VO) har värvat flera kvinliga orienterare den senaste tiden. Klubbens målsättning har varit att bli en av de bästa klubbarna i landet. I tisdagskväll presenterade klubben ytterligare två värvningar, där Eef van Dongen, landslagsorienterare från Nederländerna och Simon Jakobsson kommer att förstärka klubben.

Annons:

Eef van Dongen deltog i senaste VM i sprintorientering, där hon kom på 16 plats. Hon och Simon Jakobsson ansluter till VO redan nu och Eef kan börja tävla för VO redan nästa helgen när SM i långdistans avgörs i Strömstad. Simon har kontrakt kvar året ut med en annan klubb så han ansluter till VO efter årsskiftet.

Eef van Dongen började med orientering så sent som 2018, ditlockad av hennes sambo Simon Jakobsson. Tidigare var hon löpare. Hennes resultat inom orienteringen har blivit bättre och bättre på kort tid.

- Hon är redan med i Sverigeeliten, vi är väldigt glada över att hon väljer att tävla för VO, säger Lena Eliasson Lööf.

Möttes i skogen

Eef van Dongen berättar att det var en slump att det blev Västerviks orienteringsklubb som hon valde att tävla för.

- Jag mötte Lena Eliasson Lööf vid en kontroll när vi tävlade tidigare i år och började prata, säger hon.

Lena berättar att efter målgång pratade de ännu mer och Eef tyckte att VO lät som en bra förening att fortsätta sin satsning för att nå världstoppen.

- Det är viktigt att ha en klubbnära miljö som också ger en målinriktad träning tillsammans med andra duktiga orienterare och det finns i Västervik, säger Eef.

VO:s damlag är redan starkt och med Eef van Dongen kommer stafettlaget att bli ett av landets bästa damlag. 

- Jag får den utmaning som jag vill ha för att kunna träna och få sparring av inför VM i sprint som avgörs nästa år, säger Eef.

Satsar på bredd och elit

VO tänker inte låta sin elitsatsning gå ut över bredden i klubbens verksamhet.

- Det är därför som Simon kommer att förstärka vår administration genom att jobba på vårt kontor. Det är viktigt att fortsätta satsa på bredden och juniornivå för att få fram blivande duktiga orienterare, säger Lars Jörbrink, ordförande i VO.

Simon kommer även att tävla för VO:s herrlag där han blir ett tillskott.

Bosätter sig i Västervik

Simon och Eef kommer att bosätta sig i Västervik. De båda har en stuga i Falerum och flyttar till Västervik i oktober. Innan de valde att byta klubb tävlade de i den norska klubben Frol. 

Hur trivs ni i Västervik?

- Vi har tränat i miljön vid VO och det är en fantastisk terräng att springa i, säger Simon Jakobsson. 

Annons:

Anders Sjögren

anders.sjogren@dagensvastervik.se

0733100831

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt