Annons:

Här är sommarens nya sportevent i Västervik: ”Fantastisk upplevelse

Daniel Farray och Fredrik du Hane kommer arrangera Västervik Summer Games, en tvådagarstävling i funktionell fitness, i sommar. Foto: Privat

Här är sommarens nya sportevent i Västervik: ”Fantastisk upplevelse"

Västervik blir ett idrottsevenemang rikare i sommar. Daniel Farray från Västervik kommer tillsammans med Fredrik du Hane, som även han har anknytning till Västervik, arrangera en tävling i CrossFit/funktionell fitness på Hamnplan i Västervik i slutet av vecka 27.

Annons:

Swedish Floorball Open, Drakbåtsfestivalen och Hamnplan Live är några av sommarens mest populära evenemang i Västervik. Samtliga tre evenemang arrangeras i slutet av vecka 27 – och i år blir det ytterligare ett sportrelaterat evenemang på Hamnplan under samma period. 

Västerviksbon Daniel Farray kommer tillsammans med Fredrik du Hane arrangera Västervik Summer Games, en tvådagarstävling i CrossFit/funktionell fitness. Fredrik har verkat i nästan tio år inom CrossFit/funktionell fitness-världen och har bland annat varit förbundskapten för landslaget i funktionell fitness.

– Jag själv har funderat på denna idé i flera års tid. Jag fick under hösten kontakt med Fredrik och började prata om ett upplägg. Vi pratade även med Rickard (Detterberg), arrangör av Swedish Floorball Open och Hamnplan Live, och han tyckte att det var en fantastisk idé. Därefter drog planerna igång på riktigt, säger Daniel Farray. 

Som deltagare kan man tävla både individuellt och i lag om två personer, oavsett om man är nybörjare eller erfaren atlet inom CrossFit/funktionell fitness. 

– Man tävlar i antingen singel, lag eller mix. Tävlinge kommer bestå av flera event där deltagarna genomför olika övningar. Det kan vara alltifrån armhävningar, burpees, pull ups, kettlebell-swings, skivstänger och konditionsmaskiner. En gren kan vara att man börjar göra tio pullups per person för att sedan gå vidare till att göra tio marklyft och tio kettlebell-swings och springa en sträcka på 500 meter in i mål. Varje gren innehåller tre-fem moment, säger Daniel Farray. 

"Fantastisk upplevelse"

Två veckor har gått sedan bokningen öppnade – och eventet har tagits emot med varm hand. 

– Intresset har varit fantastiskt med 40–50 anmälda tävlingsdeltagare. Vi har bara haft öppet för bokning i två veckor. Vi hoppas på att det blir mellan 100 och 200 deltagare, säger Farray och fortsätter: 

– Vi vill bland annat inkludera personer som vill testa på och göra sin första tävling och intresset från förstagångstävlande är stort, vilket är jättekul. Det är också roligt att det är deltagare från Västervik och andra städer i Sverige. 

Fitnesstävlingen kommer äga rum på Hamnplan, parallellt med Swedish Floorball Open, under fredagen och lördagen.

– Förhoppningsvis kan vi locka ännu mer publik till varandras evenemang. Det kommer bli en fantastisk upplevelse för våra deltagare som får tävla i en utomhusmiljö med innebandyturnering, drakbåtsfestival och konserter på kvällarna. 

"Vill sätta Västervik på kartan"

Daniel Farray har förhoppningar om att Västervik Summer Games blir ett årligt återkommande event. 

– Vi vill sätta Västervik på kartan när det kommer till träning. Det finns många duktiga träningsintresserade Västerviksbor som inte tagit sig tid till att åka iväg och tävla. Vi vill gärna att de kommer hit och visar upp sig.

– Vi håller just nu på och letar samarbetspartners. Vi har tänkt att vi ska döpa banorna och grenarna till företagsnamn. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt